USKORO POP DOP IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC.........UPCOMING 10. 10.......REVIVAL..........TREBAMO EKIPU ZA ŠLJAKU....DOP MAGAZIN USKORO NA VAŠIM SKRINOVIMA!..........AKO OŠ ŠLJAKAT MEJLAJ NAS NA Info@dopmagazin.com


U2 – Songs Of Innocence (Island)

Redakcijski sastanak i preslušavanje novog albuma U2 u svrhu pisanja recenzije. Prisustvuje nešto urednika, novinara i suradnika, rezultat je transkript njihovih reakcija na jedan od najvrućljih albuma ove sezone, jeseni.

Ivan: “Isusatiboga kae ovo? Netko je stavio na autopilot C strane U2-a kad su znali pisati?”

Ana: ”Novi U2. Powerd by Apple. Logged by iTunes. Sve moderno i pravo, a još uvijek emotivno, znaš Bono tamo pjeva pjesme o mami Iris, Joeyu Ramoneu, vraća dugove The Clashu, sav je emotivan, prisjeća se korijena, djetinjstva, nesumnjivo drži da je napisao najbolje djelo dosad... ”.

Josip: “Ja ne znam niš o U2 još nakon Achtung Baby, a poslije ovoga čini mi se da su tad trebali.”

Max gleda zamišljeno u daljinu, stavi naočale i prdne naglas...

Anđelo: “I onda dođe neki direktor Applea pa se on i Bono na prezentaciji pred stotinjak pressing novinara dodirnu kažiprstima kao E.T. i dječak Elliott prije nego E.T. ode natrag u svemir, zahvale se jedni drugima na genijalnosti & Yodizmu, pa počne proces humanog pobiranja milijuna, a sve besplatno...ne moreš ne obožavat U2. Samo, fakat, osim riffa “Cedarwood Road” su zaboravili potpisati jednu jedinu pjesmu. Glavno da se Danger Mouse, Flood & ostala producentska ekipa izvrtila...”

Gelo: “Samo im je Rolling Stone američki dao 5 zvjezdica, bagra potkupljiva, sto posto su platili za tu recenziju masno. To je kao kad Tedeschi Pipsima zakupi prostor u Jutarnjem za plaćeni oglas i onda od svog pobožnika naruči superlativni tekst kako bi se “objektivno” pisalo...

Ivan: “Analogijom U2 su dobri ko Pipsi? Nisu.”

Josip: “Jesu”.

Ana: “Još bolji...”

Max zijeva.

Ivan: “Ne čujem ništa nevino na novom albumu U2, stvarno. Emocije u glazbi, to valjda kad zaradiš milijune samo još Springsteen zna iskopati bez ovakvkih ljigavih korporacijskih penetriranja”.

Drugi Ivan Becković (Makedonija): “Novi U2? Iznanađuće dobar! Vredelo je čekati. Scenom, još uvek drmaju hipici u 50-oj. S pravom... “

Ivana: “Ne znam kako im je uspjelo ali bit će da su potpisali najgori album karijere”.

Josip: “Ako je najgori onda im treba čestitati jer smo dosad mislili da od “Pop” i “Zooropa” ne ide gore.”

Robi: “Ja sam od dizajniranog omota napravio metu i onda šurikenom gađao pogodio odmah plastiku u srce, tako da je novi U2 preminuo u iPhoneu.”

Alan Ninja (BiH):” Niš posebno, jedna dvi pjesme valjaju ovo sve ostalo talašika, a i te dvi su ono na silu da valjaju, imaš Adamov dabični bas zvuk, Edžovu transoidnu gitaru, al nema energije...”.

Ocjena: 3/10

Fotomonting


USKORO POP DOP IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC.........UPCOMING 10. 10.......REVIVAL.........DOP MAGAZIN USKORO NA VAŠIM SKRINOVIMA!..........TREBAMO EKIPU ZA ŠLJAKU....AKO OŠ ŠLJAKAT MEJLAJ NAS NA Info@dopmagazin.com