USKORO POP DOP IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC.........UPCOMING 10. 10.......REVIVAL..........TREBAMO EKIPU ZA ŠLJAKU....DOP MAGAZIN USKORO NA VAŠIM SKRINOVIMA!..........AKO OŠ ŠLJAKAT MEJLAJ NAS NA Info@dopmagazin.com


LEONARD COHEN – Popular Problems (Columbia)

Redakcija dopa s vanjskim suradnicima u misiji dešifriranja popularnih problema ne samo Leonarda Cohena.

Josip: “I always liked it slow…slow is in my blood” (pjevuši). Bariton je tu. O bluesu će uz salsa ritam u prvom singlu “Almost Like The Blues”, neobično je kako ta stara garda zna zadržati prepoznatljivost i kvalitet uz sve svoje manirizme. Godinama fakat kao staro sve bolje vino. Gospon pjesnik Leo šapće žene mu piju s dlana…”

Ana: “A kad se dotakne Samsona. Pa nije li to storytelling za rasplakati se? Umirujuće je…”

Gelo: “Čekaj, jel umirujuće ili umiruće? Jer može biti oboje s obzirom na godine.”

Ana: “Budalo, legendama ne pakovati, bar ne ovoj…”.

Max spava. Skoro da će hrkati. Crven je u licu. Kao dobro najedena beba. Da nema bradu.

Ivana: “Ovo je prelijepo. Kao uostalom i svi ostali njegovi albumi ne samo u novom stoljeću. Old Ideas, Dear Heather, Ten New Songs su svi redom bili sjajni…”

Josip: “Dobro, ne pretjerujmo, nisu baš svi…ali starac zna. Ulovio se tog tmurnog downtempa, to mu ide najbolje uz šapat. Što će njemu pojevanja kad ga se najbolje razumije kad to nešto škrguće. Iako nije mi baš jasno na što se odnose popularni problemi jer njegovu publiku kao i njega muči inkontinencija ili ih opeljuši menadžer pa moraju počet vjerovat u bude kad su ih budale prevarile”.

Anđelo: “Pljusak se spušta, poplave će, nestat će struje, zdrkat će se vremena & više od toga. Ali slušajući starog šmekera sve nekako ide pod ruku & paše. Taj kačket, taj naklon. Svi koji su mu išli posvjedočiti u Zagreb ili Pulu, znaju zašto je najjednostavnije na svijetu pognuti glavu u znak respekta”.

Ana: “Did I Ever Love You od sentiša k ubrzanju, njegove back vokalistice, pa blues My Oh My u koji će prešvercat neku cigansko balkansku pevaljku, svega je sabrao u tih 9 pjesama, jedva malo više od pola sata, ali bar je poštenih. Baš me zanima ima li turneja i nakon ovoga ili je otplesao svoje valcere?”

Gelo: “Cohen je taj koji postavlja pitanja, a ne daje odgovore, kuiš?”

Anđelo: “Najavio je da nema svirki. Potrošilo se, pričekat će holograme u 22. stoljeću, pa ako ispadne da je ovo zadnji, hallelujah je dobila hvale vrijedan suzvuk…”

Alan Ninja (Sarajevo): “Jeben i mračan kao i do sada sa tu i tamo nekom veselom notom kojom očito pokušava zamaskirati svoje opasne namjere. True Detective atmosfera…”

Max zahrklja kao da će se probuditi, Ana mu stavlja ruku na muškost, šušne uhu, psssst, spaaavaj, prisloni mu slušalicu mp3 baš plače “Born In Chains”, pa završnu “You Got Me Singing”…

Ocjena: 8/10U2 – Songs Of Innocence (Island)

Redakcijski sastanak i preslušavanje novog albuma U2 u svrhu pisanja recenzije. Prisustvuje nešto urednika, novinara i suradnika, rezultat je transkript njihovih reakcija na jedan od najvrućljih albuma ove sezone, jeseni.

Ivan: “Isusatiboga kae ovo? Netko je stavio na autopilot C strane U2-a kad su znali pisati?”

Ana: ”Novi U2. Powerd by Apple. Logged by iTunes. Sve moderno i pravo, a još uvijek emotivno, znaš Bono tamo pjeva pjesme o mami Iris, Joeyu Ramoneu, vraća dugove The Clashu, sav je emotivan, prisjeća se korijena, djetinjstva, nesumnjivo drži da je napisao najbolje djelo dosad... ”.

Josip: “Ja ne znam niš o U2 još nakon Achtung Baby, a poslije ovoga čini mi se da su tad trebali.”

Max gleda zamišljeno u daljinu, stavi naočale i prdne naglas...

Anđelo: “I onda dođe neki direktor Applea pa se on i Bono na prezentaciji pred stotinjak pressing novinara dodirnu kažiprstima kao E.T. i dječak Elliott prije nego E.T. ode natrag u svemir, zahvale se jedni drugima na genijalnosti & Yodizmu, pa počne proces humanog pobiranja milijuna, a sve besplatno...ne moreš ne obožavat U2. Samo, fakat, osim riffa “Cedarwood Road” su zaboravili potpisati jednu jedinu pjesmu. Glavno da se Danger Mouse, Flood & ostala producentska ekipa izvrtila...”

Gelo: “Samo im je Rolling Stone američki dao 5 zvjezdica, bagra potkupljiva, sto posto su platili za tu recenziju masno. To je kao kad Tedeschi Pipsima zakupi prostor u Jutarnjem za plaćeni oglas i onda od svog pobožnika naruči superlativni tekst kako bi se “objektivno” pisalo...

Ivan: “Analogijom U2 su dobri ko Pipsi? Nisu.”

Josip: “Jesu”.

Ana: “Još bolji...”

Max zijeva.

Ivan: “Ne čujem ništa nevino na novom albumu U2, stvarno. Emocije u glazbi, to valjda kad zaradiš milijune samo još Springsteen zna iskopati bez ovakvkih ljigavih korporacijskih penetriranja”.

Drugi Ivan Becković (Makedonija): “Novi U2? Iznanađuće dobar! Vredelo je čekati. Scenom, još uvek drmaju hipici u 50-oj. S pravom... “

Ivana: “Ne znam kako im je uspjelo ali bit će da su potpisali najgori album karijere”.

Josip: “Ako je najgori onda im treba čestitati jer smo dosad mislili da od “Pop” i “Zooropa” ne ide gore.”

Robi: “Ja sam od dizajniranog omota napravio metu i onda šurikenom gađao pogodio odmah plastiku u srce, tako da je novi U2 preminuo u iPhoneu.”

Alan Ninja (BiH):” Niš posebno, jedna dvi pjesme valjaju ovo sve ostalo talašika, a i te dvi su ono na silu da valjaju, imaš Adamov dabični bas zvuk, Edžovu transoidnu gitaru, al nema energije...”.

Ocjena: 3/10

Fotomonting


USKORO POP DOP IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC.........UPCOMING 10. 10.......REVIVAL.........DOP MAGAZIN USKORO NA VAŠIM SKRINOVIMA!..........TREBAMO EKIPU ZA ŠLJAKU....AKO OŠ ŠLJAKAT MEJLAJ NAS NA Info@dopmagazin.com