autorski tekstovi KOLUMNIZAM Politička aktuala

Ministarstvo znanja, sranja i sumnjivih penala

https://www.antenazadar.hr/

Hrvati su moralni narod. Da ga jebeš, jesu.

Zgrozili smo se kad je djevojka sa sela zastranila sa kratkometražnim filmom. Dalmatinka nije više voljela gospu, jubav njegovu i bilu boju.

Zgrozili smo se kada je Nives dobila Kiklop za književnost jer starlete ne mogu biti u istoj skupini kao i naši veliki intelektualci.

Zgrozili smo se kada je ministar znanosti i ostalih sranja u tom resoru ulovljen u prepisivanju.

Kako i ne bi?

Hrvati su uspjeli srušiti čak i Darwinovu teoriju evolucije. Ipak je 4 milje vrhunskih filozofa puno pametnije od ostatka svijeta.
Svijet je, dokazano, stvorio Bog, onaj deda gore. Gdje su dokazi? Pa tak piše u Bibliji. Nisam čitao, ali znam da tak piše, rekli su u Crkvi.
I sve je krenulo od Adama i Eve, a ne Adama i Steve.
Daljnje razmnožavanje je išlo po principu državne ili gradske uprave, incestom.

Istina je zapravo daleko drugačija. Svijet nastaje tek u 19. stoljeću kada je jednoj budali bilo toliko dosadno da je od životinjskog mjehura napravio loptu koju su 22 budale napucavale po terenu.
Danas, u 21. stoljeću, znanost je otišla naprijed. Robotika sve preuzima, mobiteli postaju pametniji od svojih korisnika, gotovo sve se bilježi. Čak i u nogometu, protok lopte, broj golova, broj točnih dodavanja, pretrčani kilometri.

U međuvremenu, mi u Rvackoj igramo sasvim drugačiju taktiku.

Pun stadion, vrijeme gotovo pa idealno.
Prvo poluvrijeme izgleda totalno bezidejno, uobičajeno napucavanje lopte između dve momčadi, plave i crvene.
Pred sam kraj poluvremena, igrač plave momčadi, Andrej P., stane na loptu i promotri situaciju. Nakon par minuta stajanja, ipak primjećuje da mu je na krilu slobodan Odbor za součavanje s prošlošću. Konačno im dodaje loptu. Upravo je 45-a minuta, publika je u deliriju, Odbor uspješno prima loptu, ali baš u tom trenutku uletava jedan nestašni mladić sa šipkom u ruci koju je sasvim slučajno imao u ruci i tom trenu. Sudac kratko zaustavlja utakmicu ne bili li zaštitari riješili ovu situaciju.

S obzirom da je prvo poluvrijeme bilo bez golova (što dobro kotira u kladionicama), četvrti sudac Zdravko M. Savjetuje glavnog suca da svira kraj prvog dijela utakmice.

U kratkoj pauzi, navijači ponavljaju parole za naredno poluvrijeme, od HNS pedera do ubijanja tovara/purgera. Zato i postoje transparenti, to im dođe kao blesimetar voditeljima dnevnika.

Kreće drugo poluvrijeme.

Većinu vremena gledamo samo napucavanje lopte, uvijek između istih igrača.

Pred sam kraj utakmice radi se ključna zamjena. Izlazi Đikić, ulazi Barišić.
90. minuta, lopta je na desnoj strani terena kod Zlatka H. koji igra na poziciji (dom)obrane i uporno loptu dodaje Odboru iako je na lijevom boku prazan Andrej P..

Odboru oduzima loptu Davor B (perspektivni igrač crvenih), ali je, kao i tijekom čitave utakmice, totalno bezidejan. Stevan C. uklizuje Davoru B., te se obojica na podu. Stevan C. se ozlijedio, vidi se po krvavim gaćama.
Sudac sudi prekršaj za jugokomuniste, ali Ustavni sud ruši tu presudu i presuđuje u korist za hrvatodomoljube. Barišić dotrči do Ivice T., dogovaraju neku taktiku.
Barišić stavlja loptu na mjesto gdje je bio prekršaj, namještava se, prstima opipava bilo na vratu, gužva u 16ercu crvenih. Barišić puca prema golu.

Čuje se zviždaljka!!!

Ivica T. je pao!!!

Penal za plavu momčad!!!

Kaos je na terenu.

Plavi uspješno zabijaju gol u zadnjoj minuti utakmice.

Na kraju tekme, pitali novinari Ivicu T.: „Kakav savjet ste to dobili od suigrača Barišića?“
„Rekao mi je da kopiram Dinamo.“, rekao je veselo Ivica T., pozdravio i otišao proslaviti pobijedu sa ostatkom momčadi.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame