autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM Zabava

Dubrava calling, vol. 3: Ima kriminal i ima Gazdin kriminal

Što se kriminala u privatizaciji tiče, on može biti i nezastariv. Zbog pravila “20 godina”. Naime 20 godina treba prikupljanja hrabrosti da ga se prijavi, 20 godina daljnjih da ga DORH istraži i konačno 20 godina da se pravomoćno osudi. Pravda jest spora, ali je biologija dostižnija. Dok svi s tugom i zabrinutošću gledamo na sudbine ljudi zaposlenih u Agrokoru postoji i komicni dio priče. Svi oni muževi, žene, sinovi, kćeri, ljubavnice i drugi, zaposleni zbog svojih dragih koji su Gazdi omogućili to što ima, žmirili nad nezakonitostima i kreditirali ga, sada su u ozbiljnom problemu. Gdje samo dolaziti na posao, a ništa ne raditi za dobru plaću? Zagrebački holding, zadnja nada.

Nekada davno u policiju Trešnjevka sav uspaničen došao je Gazdin milicajac/policajac koji je shvatio da su mu najvjerovatnije klinci iz autopraone ukrali iz Jeepa Gazdin zlatni rollex sat. Obzirom da je bio zadužen ne samo za pranje njegova auta, već i za osiguranje cijele Gazdine ogromne firme,ova krađa bi ga osramotila, te je potražio pomoć svojih bivših kolega. Brzo su zaključili da do povrata sata teško mogu doći demokratskim i zakonskim policijskim metodama, pa su odlučili koristiti nikad zaboravljene, neprežaljene i uvijek efikasne milicijske metode – skupili su sve klince iz autopraone i nakon par šamara uz unošenje u lice i prijeteće govore, jedan se slomio i vratio sat. Šef Gazdina osiguranja ubrzo se opet vratio u policiju i to kao glavni čovjek, Gazda je to sredio sa našim političarima. Jare, policajac iz Trešnjevke, koji je bio najzaslužniji za vraćanje sata, počeo je na posao dolaziti u odijelu sa kravatom jer je očekivao da će ga se novi šef policije sjetiti i unaprijediti. No to se naravno nije dogodilo.Oni koji postaju glavni nikada se ne sjete onih koji znaju kakvi su u stvari. I žele njihov kraj, jer oni znaju njihov početak. Jare je otišao u mirovinu, unapređenje nije dočekao. Sad kad ovo pišem čini mi se da sam sve izmislio, nemoguće je da se to moglo desiti.

I jutros sam obavio svoju građansku dužnost. Kupovao sam u Konzumu. Kome sam pomogao, blagajnici, gazdi, dobavljačima, vladi ili bankarima?

Vjekoslav Drnić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame