Celebrities DOP TV Sports Zabava

Joshua nokautirao Klička – smjena generacija i novi kralj u boks ringu

Kralj je na podu, živio novi kralj. U londonskoj Wembley Areni pred cca 90 000 gledatelja održan je meč za titulu boksačkog šampiona teške kategorije po IBF, WBA (Super) i IBO boksačkim asocijacijama i njihovim pojasevima. Još jedan od mečeva desetljeća kako često boksački promotori časte zbivanja tog tipa. Nakon dugogodišnje vladavine Vladimira Klička, 27-godišnji momak iz Watforda upisao je svoju 19 pobjedu i najvažniju u karijeri nakon olimpijskog zlata 2012. godine. Anthonyju Joshui je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem šezdeset i devetom meču karijere doživio peti poraz.

Prve četiri runde prošle su u velikom međusobnom respektu i ispitivanju snaga, da bi startom pete runde počeo boks šampiona. U petoj rundi Kličko je prvi put na podu ali se vraća i u šestoj i sedmoj rundi zamalo spremio Joshuu natrag u svlačionicu. Bez dominacije, vrlo ujednačena borba starog i mladog lava dala je dovoljno uzbuđenja i napetosti navijačima obje strane. Kličko se sjajno kretao, odlično eskivirao udarce, držao centar ringa, dok se za Joshuu činilo kako nema kondicije i kako mu disanje predstavlja značajan problem te da ostaje bez snage osobito vidljivo nakon pete i sedme runde.

No u jedanaestoj rundi radi kardinalnu pogrešku vjerojatno uslijed iscrpljenosti. U prvom udarcu Joshua je pogodio Klička desnim direktom u bradu, Kličko je na podu no nedovoljno ošamućen drži se na nogama i nastavlja borbu, ali ga Joshua u novom naletu ponovno baca na pod, sudac još ne prekida borbu, iako je Kličko pred nokautom. Na treći siloviti napad Joshue više nije bilo odgovora udarcima i sudac spašava Klička jačeg nokauta prekidajući borbu dok je Kličko izdisao na konopima. 

Svaki od boraca prema procjenama utržili su oko 15 milijuna funti. Stručnjaci su ovo prozvali krajem Kličkove karijere ali upitan za mogućnost revanša odmah poslije borbe Kličko nije otklonio takvu mogućnost.  Odmah po meču obojica su boraca izrazili riječi pohvale i čestitali jedan drugome a najveća simbolika Joshui su netom objavljene fotke koje ga uspoređuju s pobjedom Muhameda Alija nad Sonnyjem Wilsonom.

Ako ste kojim slučajem propustili, ovo je snimak borbe:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame