DOP TV Glazba POP COOLTURA

DOP TV Live: Natalie Imbruglia u Zagrebu/Tvornica 2017

Pred par stotina oduševljenih posjetitelja sinoć je u zagrebačkoj Tvornici prelijepa australska pjevačica Natalie Imbruglia izvela svoj the best of repertoar ali u akustičnim, ištekanim verzijama i intimnoj atmosferi. Očarala je prisutne, hipnotizirala, nadjačala neinteres Zagrepčana za finu i pitku pop glazbu. Ako nije trend nije se dogodilo, a oni koji je povezuju samo s one hit wonderom “Torn”, koja je nota bene, proslavila dvadeset godina od objavljivanja, pogriješili su. Planetarno popularna, ali vrlo skromna diva napokon je po prvi put stigla i u Lijepu Našu. Australka Natalie Imbruglia trenutno je na turneji Europom, a osim Amsterdama, Berlina, Dublina, Londona i Moskve, jedna od destinacija bila je i naša metropola. Šira je javnost ponajviše pamti po megahitu “Torn” koji je devedesetih žario i palio brojnim ljestvicama. Imbruglia iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru i pet albuma, a u zagrebačkoj je Tvornici kulture izvela cjelokupan presjek svojih hitova, uključujući i pjesme s nedavno izdanog album “Male”, među kojima se našao i cover pjesme – “Instant Crush” grupe Daft Punk, čija je velika obožavateljica i sama Natalie.

Natalie na tečnom hrvatskom pozdravlja „Dobra večer, Zagreb“ i 17-minutno kašnjenje joj je odmah oprošteno. Set listu otvara s ‘Wrong impression’, nakon čega je uslijedila romantična izvedba “Stuck On The Moon”, plesna i optimistična “Glorious” te emotivna i energična “That Day”, a najviše ovacija zagrebačke publike dobila je očekivano za ‘Torn’. Ali onaj moment koji osvaja je njena prisnost i skromnost te sposobnost zavući vam se pod kožu tim nehotičnim susretom te vas natjerati da je promatrate jako osobno. Moram priznati je da inače nisam najveći obožavatelj Natalie i njenih pjesama. Znam nekoliko hitova, obično je čujem ako se nekad zavrti na nekoj radio stanici, zapjevam refren “Torna”, pjevušim melodiju pjesme “Shiver” i to je sve. No večerašnjim je nastupom toliko oduševila da sam spremna izdvojiti novac i za album, možda čak sutra otići na prvi autobus za Munchen i poslušati je još jednom. I vjerujem da nisam sama u namjeri. Njene su pjesme tematski vrlo slične, ali svaka ima vrlo snažnu poruku i otpjevana je s iskrenom i izuzetno zaraznom pozitivom. Nastup odrađuje s ljubavlju, ostaje vjerna sebi i zaista voli to što radi. Nakon jednosatnog druženja, zapravo proživljavanja stvari, zahvalila se, napustila stage, no nakon velikog pljeska odrađuje bis od tri pjesme, a koncert završava odličnom “Big Mistake” s debija “Left of the Middle”. Osim izvanredne Natalie treba spomenuti i odlične članove benda koji su vrhunski odradili svoj dio posla. 

I kao što u “Shiver” pjeva „Cause I shiver/I just break up When I’m near you“, večeras sam doslovno i bez lažne patetike osjetila Shivers. Hvale vrijedno. 

(Monika Nožinić/Josip Gelo)

Josip Gelo

Josip Gelo

Komentari

Reklame