inmediasres Kritike POP COOLTURA Tehnologija Zabava

DOP Gamer: The Walking Dead: New Frontier

Ono što je nekad davno u žanru avanturističkih point and click igara predstavljao LucasArts, danas bez ikakve sumnje predstavlja Telltale Games, razvojni tim koji iz naslova u naslov dokazuje da se svijet video igara odavno promijenio (nabolje) i da nove generacije igrača uz igrivost i grafička rješenja moraju imati i izvrsno napisane priče koje vas uvlače u radnju.

Telltale Games odradio je vrhunski posao sa serijalima kao što su Sam & Max, The Wolf Among Us, Tales From the Borderlands, Game of Thrones, Back to the Future i Batman, ali njihov najpopularniji serijal svakako je The Walking Dead koji je nakon dvije izvrsne sezone i dvije kraće (Michonne i 400 Days) uletio s trećom sezonom koja je – a to govorim kao netko tko je igranoj seriji prema istom predlošku Roberta Kirkmana do danas poklonio sedam godina života – sve ono što serija nije. Zabavno je, likovi su zanimljiviji i priča me tjera da nastavim dalje.

Naravno, igre i serije nisu ista stvar i možda ih je besmisleno uspoređivati, ali govorim o scenariju koji je, koliko god jednostavan bio, iz nekog razloga superiorniji onome koji gledam u seriji. Rekavši sve to, najnovija sezona Telltaleovog The Walking Deada je najslabija od tri i čini se da je došlo vrijeme za malo osvježenja. Istina, priča je i dalje dobra, glumci koji likovima posuđuju glasove odradili su vrhunski posao, a grafika je bolja nego ikad, međutim, problem je način igre koji se nije značajno mijenjao i u ovoj fazi djeluje kao da mu nasušno nedostaje malo inovacija. Isto tako, nastavci su prekratki, a bilo bi dobro i da Clementine prestane biti sporedni lik. Sve u svemu, nije loše, ali moglo bi originalnije. (Hrvoje Marjanović)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame