Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

Mile Kekin: Reno 4 – Napravite mjesta za balkanskog Šefa

U pauzama studijskog i koncertnog rada matičnog mu benda d.o.o Hladno Pivo, Mile Kekin je već prije dekade i nešto osjetio potrebu izbaciti nisku akustikom korijenskih stvari u formi solo albuma. Dugo se čekalo za nastavak avanture da bi nedavno predstavio novi singl, legitimni pečat fascinacijama globalnim Šefom, Bruce Springsteenom i njegovim sklonostima maksimiziranja učinka najjednostavnijim stilskim sredstvom – The Pjesmom.

Od prvog do zadnjeg poteza žica Miletova sjećanja se oslanjaju na Bossove Devedesete, onu baznu suštinu u kojoj loureedovka dva i po akorda budu najefektnija borba. Uz dodatak bojanja klavijaturama. Ali ne bi prolazili u nostalgičnim intimnim flashevima da mu lirske skice nisu toliko slikovite i efektne. “Dolazim iz provincije s misijom da te nasmijem/loviš tuđe ambicije kao odbjegle zmajeve, a tvoja bosa stopala vire iz moje limuzine” samo je jedna od varijacija kako najlakše zaboraviti Štulića izmišljanjem tj stoličenjem novog legitimnog Štulića čija je poruka jasna i efektna bilo da se dotiče sjećanja na vožnje s djevojkom (“mjesec pun k’o brod iznad autoputa klizimo kroz noć kao nož kroz putar”) ili grinta kontra sustava.

Neko drugo vrijeme počinjalo je redukcijama, vozilo se u neparnim danima, a osim Yuga znalo se za simboliku ručnih u Renaultima 4 i prostranosti suvozačkog mjesta. Završit će sjećanje izbjegavanjem patetiziranja na način kako je to zadnjih godina lijepo znao servirati u Pavel formaciji Aljoša Šerić, još jedan od legitimnih liričara pred kojima naša pop glazba ima nade “kad si ušla u moje Reno 4, rekla si mi “samo vozi na bilo koju stranu svijeta imam par fantastičnih kazeta”. The End. Di End. Ovo je pitko i klizno i potrebno. (JA)

8/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame