inmediasres KOLUMNIZAM mediji Zabava

TV Cigla: Vukovarska Alka Vuica

Treba li politiku van ove TV butige? (TV) Ciglu u prozor? I ovaj tjedan – jako teško. Da komentiram košarkaški rezultat 75:75? Bolje ne. Ne previše. U petak je HTV1 reprizirao film „7 psihopata“. Neki bi rekli da je ovaj tjedan bilo njih bar 75. Samo – s koje strane? Ili jedan više, onaj koji je u četvrtak zbrisao, a u petak nije (i usput bi novinarima, „zabijao mikrofon u…“). Ili je riječ o njih 151? Ili smo to – svi mi?

RTL show „Zvijezde“ počinje od ponedjeljka, a političke zvjezdice (koji očito nisu „Superljudi“, već prije padalice) imale su pravi reality show ovih dana. Saga o neprepuštanju saborskog trona pretvorila se u praćenje (i ismijavanje) hoće li dotični izdržati u tom cjelodnevnom neurednom obavljanju fizikalnih potreba. Neće bit čudo ako ga uskoro vidimo u reklami za Prostamol ili Pampers.

Opozicija se nije ni pojavila na Sinjskoj alki u Vukovaru (ili su ih kamere HTV-a zaobišle), gdje je spiker najavio na kraju govor predsjednice – Jadranke. Njen je govor trajao skoro kao pola Alke, uz dijelove skoro jednako patetične kao Berin govor u Saboru, koji je opet bio upola patetičan kao njena biografija, prvotna, (ne „drugotna“) postavljena na web. Zaplitao se mnogima jezik ovih dana, Šeks u „Otvorenom“ nije nikome dobro izgovorio ime i prezime, pa nam se tako premijer zove Aleksandar, a da ne govorimo o kasnijem, svemirskom gafu HNS Vrdoljaka koji je Savkino prezime zbilja masakrirao.

Zato je užitak pratiti fenomenalne „Posebne dodatke“, emisiju koja subotom navečer na HTV 3 filmoljupcima razvlači osmijeh. Emisijom uglavnom dominira nekoliko odličnih filmskih znalaca (Živorad Tomić, Damir Radić, Nikica Gilić, Tomislav Brlek i voditelj Hrvoje Pukšec), uz, ponekad, Dianu Nenadić i Hrvoja Turkovića. No, odnedavno, svojim izvrsnim komentarima, neodoljivim osmijehom pažnju plijeni Višnja Vukašinović. Genijalna je bila ideja da emisiju prije i poslije emitiranja filma režiserke Ide Lupino komentiraju samo žene u studiju, uz Višnju – i Dianu Nenadić te Nikicu Zdunić. Višnja je nastavila, i to solo, u prošloj emisiji, ali uz voditelja Boška Piculu, koji je rijetko u toj ulozi. Raspjevana Višnja briljirala je (ali i Boško) opaskama o fado glazbi i filmu, kao i filmografiji Carmena Saure. 

Hoće li nas sljedeći tjedan, „my friends“, jednako raspjevati Jacques, na Euroviziji u Ukrajini? To je napravila, u „Garaži“ izvrsna Ivanka Mazurkijević i njezin Mr.Lee. Šteta da emisija prolazi nekako ispod radara, a da je „A strana“ sve gledanija (koga nije uhvatio „tuđosram“ nakon „razgovora“ s Baretom?). Zar ne bi bilo idealno na „Garaža“ ide nakon, a ne prije nje, ali ne i, kao sad – na različitim programima!? Badava ovaj prijedlog, to će pričekati novu jesensku shemu jer je, nakon 7 emisija – „A strana“ završila. Iako još nije gotova zima, a ni stiglo pravo proljeće, ovo već miriši na HTV-ovu ljetnu shemu – od sredine svibnja.

TOP 5 TV:
Garaža: Mr.Lee&IvaneSky (HTV2)
LOL – Psi nasmijavaju (RTL)
Posebni dodaci (HTV3)
Senna (HTV 2)
N1 (svi dani parlamentarne krize)

Soundtrack uz čitanje kolumne:
MrLee & IvaneSky – Happiness

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame