Aktualno inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Život na vagi i pobjednici nakon vage

Puno se povika od strane TV moralista dizalo na pojavu još jednog od eksploatacijskih big brother koncept showova. U “Životu na vagi”, licenciranom američkom TV showu originalnog naslova “The Biggest Loser” su abnormalno ili samo užasno debele ljude, da skratimo političku korektnost i slične pizdarije, stavljali na rok kušnje uslijed kojeg su trebali skinuti što je veći postotak svoje tjelesne mase i približiti se idealnim tjelesnim težinama.

Nagrade su naravno novčanog karaktera, ali osim te puno je bitnija ona zdravstvena komponenta jer su toliko pretili ljudi ozbiljni bolesnici s osobe s rizičnim kardiovaskularnim problemima. Koliko god se puritanci i moralisti snebivali nad showom, činjenica je da u konačnici Život na vagi nosi vrlo humanu, sportsku, ljudsku i podstrek poruku debelim ljudima da je prenu iz svojih letargija i pokušaju uz stručnu pomoć vratiti u normalne tjelesne kilaže.

Ovogodišnji, prvi pobjednik domaće varijante showa je Splićanin, teniski trener Ivan Krolo, koji će za pobjedu keširati 150 000 kuna. I skidanje tjelesne mase sa 128,9 kg na 83,9, dakle 45 manje od ulaska u show, s postotkom izgubljene tjelesne mase od 34,9%.

Show je sjajno i empatično vodila splitska voditeljica Marijana Batinić, uz stručni nadzor kondicijskog trenera Marija Mlinarića i Sanje Žuljević, a novi show je najavljen već za iduću sezonu jer su tokom emitiranja prve dobili više stotina zainteresiranih korpulentnih potencijalnih natjecatelja.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame