Glazba inmediasres POP COOLTURA

Nema kraja Partibrejkersa

Tko je vidio, vidio je. Tako otprilike ide prvi dio priče o raspadu Partibrejkersa, jednog od najutjecajnijih rock and roll bendova s područja bivše Jugoslaviije. Prema pisanju srpskih medija, Anton i Cane ne rade više zajedno. To bi ujedno bio priče o trzavicama između dva ključna i jedina originalna člana benda koji je od sredine osamdesetih žario i palio prostorima ex Jugoslavije. Osnovani su 1982. godine u Beogradu i dosad su objavili deset studijskih albuma i mnoštvo singlova, a slovili su za sinonim otpora personificiran u osobenosti frontmana Caneta. Već neko se vrijeme kod poznavatelja prilika u bendu govorilo o razdvojenim putevima i trzavicama na liniji vokala i frontmena Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona. Unatoč činjenici da su lani objavili odličan studijski album “Sirotinjsko carstvo”, hvaljen od kritike i da potreba za bendom njihova profila koncertno ne jenjava obzirom da mlađih kvalitetnih zamjena nema u dovoljnom broju, kult nije bio dovoljan. Bar zasad. Nakon tri i pol dekade zajedničkog rada, sjajnih albuma (osobito prva tri označena samo rednim brojevima), došlo je vrijeme za doviđenja. Sve su u tom smjeru napakirali dio srpskih i prenijeli dio domaćih medija. Ali kao što smo i sumnjali nije trebalo puno za demant od strane samog benda.

“Povodom teksta objavljenog u Blicu naslovljenog sa ,,Kraj Partibrejkersa”: Dragi prijatelji, pročitajte intervju! U naslovu su mi napakovane reči koje nikada nisam izgovorio. Cela moja priča govori upravo suprotno. Hvala na brizi, ali ne brinite: BREJKERSI su stare kosti koje se ne lome tako lako! Vidimo se! Pozdrav od Brejkersa! Anton”, napisao je Nebojša Antonijević Anton.

Predugo su zajedno i predobar novac zarađuju da bi odluka o upokojenju kultnog benda bila finalna. Tako da tipujemo na revival i reunion nakon par godina. Cane će nastupati kao frontmen u Škrticama, odličnom rock bendu, mladim Partibrejkersima, nastalim od članova nekoliko beogradskih bendova, dok će Anton s preostala tri člana zadnje generacije Partibrejkersa pogoniti novi bend i nastaviti raditi pod drugim imenom.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame