DOP TV Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

DOP TV Live: Depeche Mode spržili Ljubljanu

Miljenici ovih teritorija ovaj puta zaobilaze Hrvatsku u sklopu nove promotivne turneje uz odličan novi studijski album “Spirit”.

U ljubljanskoj Areni Stožice zato su još jednom napravili urnebes i spektakl baš kao što navikavaju svoje fanove posljednjih 15-ak godina na svakoj od turneja kad su rasprodavali Dom sportova ili Arenu u Zagrebu. Zato nije ni čudo što su tisuće fanova potegnule svjedočiti još jednom svom omiljenom bendu. Dave Gahan, Martin Gore i kompanija u proširenom koncertnom izdanju računaju na snagu svoje glazbe. Zato se ne služe pretjeranim scenskim efektima već se koncentriraju na izvedbu. Minimalistički stage s golemim kino platnom u pozadini savršeno funkcionira uz još uvijek dinamični bend.

Što se set liste tiče, nije bilo pretjeranih iznenađenja kroz presjek novih pjesama i kombiniranje s najvećim hitovima. Ali njihov raspored, izvedba, dinamika, uz izrazito svirački raspoloženi bend eventu daje posebnu draž. Uvodnih “Revolution”/”Cover Me” pretoče u “Going Backwards” i “So Much Love”, a onda se pojavljuje onaj elektronički rock and roll bend s moćnim gitarama i ritmovima koji otpušu cijelu dvoranu kroz “Barrel of a Gun” ili “A Pain That I`m Used To” sve do fenomenalnog crescenda “I Feel You” i “Personal Jesus”. U nježnijim i melankoličnim momentima poput “In Your Room”, “World In My Eyes”, “Home” ili iznenađujućom obradom Bowieve “Heroes” zadržavali su takt i imponirali.

Rijetki su bendovi s tridesetgodišnjim stažem koji ovoliko superiorno i suvereno ne popuštaju godinama. Nakon ovakvog fantastičnog sukstva možemo samo poželjeti još i pitati se kad opet. (DČ)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame