Festivali film POP COOLTURA

DORF 2017 posvećen Anti Perkoviću

Mali veliki festival startan u Vinkovcima DORF ove godine se održava na dvije lokacije. Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

O najboljem filmu od ukupno 8 izabranih za prikazivanje u regionalnoj konkurenciji odlučit će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija. U kategoriji Tajna povijest rocka ove godine će biti prikazano ukupno 9 filmova, tijekom kolovoza u Primoštenu i Vinkovcima. Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja sa Antom prikazat ćemo ekskluzivno epizodu dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack, novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama. Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.

Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita. Miro Župa  rođen je 1978. godine u Splitu. Diplomirao je kiparstvo 2002. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Stanka Jančića. Bavi se skulpturom, slikarstvom, stripom, ilustracijom. Iznenadit će dobitnike DORF nagrada svojim megacool instalacijama od kartona.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija i sudjelovati u filmskom kvizu. Izložba fotografija Marija Grobenskog bit će organizirana u Primoštenu i Vinkovcima. Svi ljubitelji filma i glazbe mogu sudjelovati u kvizu koji će voditi Mario KovačMario Grobenski, fotograf iz Koprivnice predstavit će samostalnom izložbom svoje radove iz ciklusa „House where nobody lives“, te crno-bijele analogne koncertne fotografije. Doktor znanosti Mario Kovač poznat je kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg – sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica. Uključen je u mnoge umjetničke projekte, organizira razna događanja (glazbene slušaonice, filmske projekcije, književne i poetske večeri, DJ nastupe, izložbe, modne revije…) u mnogim zagrebačkim klubovima uz gostovanja širom Europe. Ali  – on je ključna osoba za pokretanje kviz scene, autor je kviza „Kvizna situacija“ i duhoviti erudit koji garantira zabavu u hladu borova.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame