Celebrities inmediasres Politička aktuala POLITIZAM

Rezultati lokalnih izbora u RH 2017

Završili su lokalni izbori. Prvi krug. I svi su pobijedili. Nema stranke koja se ne smatra dobitničkom. Gradonačelnički također, favoriti su se pokazali vjerodostojnima prema onome što su pokazivale predizborne ankete. No, kao bjelodani gubitnik u svim većim gradovima pokazuje se HDZ.

U Zagrebu u drugi krug ulaze Milan Bandić kao vodeći iz njegove Strane rada i solidarnosti, dok mu za vratom puše HNS/SDP kandidatkinja Anka Mrak Taritaš. Treća je nezavisna Sandra Švaljek, a četvrta Bruna Esih. Drago Prgomet je poraže od strane navedenih žena i dosadašnjeg gradonačelnika, dočim je Tomislav Tomašević s liste ZG je naš je na začelju s cca 3, 50% glasova.

U Splitu u drugi krug idu povratnik Milan Bandić s HDZ kandidatom Oparom. Marijana Puljak iz Pametnog je stala na cca 20% dok je čelnik Nove ljevice Markovina ostalo na 3, 6% glasova.

U Rijeci se situacija ne mijenja, Vojko Obersnel zadržava podršku skoro polovine glasača, dok je u Osijeku bivši GHZ-ovac Ivica Vrkić nadglasao za duplo HDZ-ovu kandidatkinju Ivanu Šojat.

U Varaždinu se na scenu vraća čupavi Čehok , dok je samo u Vukovaru zasad natopolovičnom većinom zadržao mandat dosadašnji gradonačelnik Penava, a tu je negdje i Zadar, s 50% podrškom Brkiću kao kandidatu HDZ koalicije.

Ostale detaljne rezultate lokalnih izbora donosimo uskoro…

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame