DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

Dubioza kolektiv: Himna generacije – hnca hnca cinizam, sekiracije i hajde da se svidimo svima

Dubioza kolektiv nastavljaju biti naš najveći regionalni bend. A kako im polazi za rukom? Osim što su najprofesionalniji kolektiv ovih prostora u pristupu poslu, tako što sviraju hnca hnca mash up muziku na bazi ska ritmova i folk motiva i reggae rap umiksavanja. Sviđalo vam se ili ne sve ih je teže osporavati jer njihovo kolo i armonike i trube pušu prilično moćno. I imaju onaj prepoznatljivi riff uz kojeg će se i punkerska i svatovska i sva ostala nekritična bratija primat pod ruke i vrtit na svirkama. Uz polijevanje galonom pive. 

I tako je od “Valtera” preko “Kažu” sve do najnovijeg proklamatskog podjebavanja i sarajevske škole ciničnog rimovanja u “Himni generacije”. U kojem se zajebavaju na račun depra partyja ovh terena i vječnog jamranja, kukanja, sekiranja svakodnevnim you name it they got it principa. U prijevodu uboli su autentiku ovih prostora i sad rokaju ono što najbolje prolazi, a da se pritom i sami ne osjećaju baš glupo prilikom prezentiranja glazbe za polijevanje pivom i dernek na tragu Manu Chaoa.

Njihov će žuto crni dress obući zato obući ljubitelji raznih stilova jer ih tjeraju na ples bez obzira koliko subliminalne poruke uspjeli ili neuspjeli uvaljati. Spot za pjesmu „Himna generacije“  snimali su u Sarajevu s preko 400 statista volontera kao jedno od najmasovnijih snimanja na području sarajevskog kantona još od epskih prizora iz filma “Valter brani Sarajevo”, a zbog blokiranja gradskih cesta nemalo vozača im se najebalo matera.

“Himna generacije” jedno je i prvi nogometno narodni singl s najavljenog novog albuma. (JA)

7/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame