Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz

PopRock.hr – novi TV pokušaj vraćanja glazbe u prime time

Na Drugom program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) starta nova glazbena emisija o, začudit ćete se, hrvatskoj glazbi, PopRock.hr. Emisija je novi projekt Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza, nastala u cilju promicanja hrvatske glazbe i hrvatskih autora u realizaciji kreativnog tima Izvan fokusa. Terminirana svakog radnog dana od 19:10 emisija donosi razgovore s mnogobrojnim autorima i izvođačima hrvatske glazbe, a gledatelji dobivaju informacije o novim koncertima, videospotovima, autorima novih pjesama te steći dojam kako izgleda jedan dan u životu naših glazbenika. Voditelji su nova lica, Splićanka Nina Slišković i Zagrepčanin Ermin Preljević, koji iza sebe imaju više od pet godina radijskoga iskustva.

Za start up prvi tjedan emitiranja PopRock.hr donosi razgovor s Milom Kekinom i neobjavljeni videospot za samostalnu pjesmu Reno 4. Remi iz Elementala predstavit će svoj veliki projekt koji priprema najesen, a provjerit će i koliko je Luce slična Adele. Gledatelji će imati prigodu osvojiti festivalski paket za Ferragosto Jam 10 u Orahovici gdje će Luce moći čuti i uživo. U emisiji će gostovati i ljubavno-glazbeni par Eni i Vjeko, a u prvome tjednu emitiranja predstavit će se i Marko Tolja.

Emisija će biti dostupna i putem Facebooka, YouTubea i profila PopRock.hr na Instagramu.

„Energija koju smo svi uložili u stvaranje novoga koncepta i proizvoda vidi se u svakome kadru, a vjerujem da će i gledatelji prepoznati naš trud te više vrednovati hrvatsku glazbu“, izjavio je urednik i izvršni producent emisije Poprock.hr Bojan Gazibara. „Jedna je ovakva emisija velik izazov, prije svega zbog kratkoga roka za početak prvoga snimanja, ali je istodobno i veliki užitak. Užitak je s jedne strane promicati hrvatske autore i izvođače, a s druge pružiti prigodu mladim audiovizualnim umjetnicima koji proizvode emisiju“, dodao je urednik i producent Filip Trezner. „Iznimno nam je drago što je Hrvatska radiotelevizija i ovaj put podržala jedan glazbeni projekt kojim će se povećati prisutnost domaće glazbe na državnoj razini te promicati stvaralaštvo i aktivnosti domaćih autora i izvođača“, izjavila je uoči večerašnjega početka emitiranja emisije urednica Ivana Martinac.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame