autorski tekstovi KOLUMNIZAM Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Hrvacka kakvu želimo

Skupila se sva svita visokih političara i diplomata na konferenciji Večernjeg lista na temu brendiranja Rvacke. Nabacalo se tu svakakvih statistika i podataka u powerpoint prezentacije kako bi prikazali vlastite napore u promociji države odnosno (kako ja to vidim) vlastiti nerad. Da ne bi ispalo da samo hejtamo, odlučili smo dati svoj (besplatni) obol ovoj zemlji kao pravi domoljubi.

S obzirom da nas vani doživljavaju kao Jugoslaviju/Balkan/JI Europu, trebalo bi jednostavno ukinuti Hrvatsku kao republiku i proglasiti je kraljevinom. Kraljicu Kolindu već imamo, a svi vole kraljicu.

Zaštititi ličko rukovanje i desnicu u zraku u UNESCO-ov popis kao nematerijalnu baštinu te češće koristiti ova dva tradicionalna pozdrava, pogotovo među susretima državnika. Zamisli samo kako bi odjeknula vijest o susretu kraljice i Trumpa, ona njemu prst u guzu, a on nju „grab by the pussy“.

Takvim potezom bili bi prepoznati u svijetu. To bi dovuklo puno gay turista, a s njima bi se razvio avanturistički turizam (npr. pretući ih ili zarediti u svečenike). Za one koji su željni više adrenalina imamo paljenje UBER automobila (sa vozačem). „Croatia, full of life“ promijeniti sa „Croatia, full of blood“.

U gospodarskom smislu, Hrvatska se može brendirati kao raj za posrnule tvrtke. Za takve slučajeve doneseš zakon, srušiš vladu i kupiš par biljega, sve u svemu, 2 dana posla. Nadam se da netko iz Nokie čita ovo.

Hrvatska ima prostora za brendiranje u svim znanstvenim poljima. Zajebi Teslu ili Vrančića. Ovdje možete puno više od toga. Možete preoblikovati povijest, iskapati masovne grobnice ili promijeniti teoriju evolucije (povijesna znanost). Možete preuzeti s neta nečiji patent ili čitavi rad, s ovom vještinom vam ne gine neka ministarska fotelja.

A tek umjetnost? Kod nas prolazi samo ona vrhunska. Zato postoji toliko državnih agencija, od HAVCa do ZAMPa, kako bi isfiltrirali one kvalitetne od šunda. Jebeš tamo nekakve indie redatelje koji snimaju dobre filmove bez poticaja. Imamo mi Sedlare i Vrdoljake. Kod njih glume veličine poput Armand Assantea. Muzika nam je toliko odlična i široka da imamo čak tri glazbene nagrade, Porin, Cesarica i CMC. In your face Grammy.

Pomolimo se 😉

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame