Glazba Kritike

J.R. August: Crucify Me (“33”) – okrunite lika, ali prije toga mu uplatite crowdfunding kampanju

Izrazito slojevit, pismen, melodijski i harmonijski neupitan, mladi zagorski pijanist i pjevač kodna imena J.R. August objavljuje novi spot/singl kojim će potaći i indiegogo crowdfunding kampanju za sufinanciranje prvog mu studijskog albuma. Cause je neupitan: Čudesa iz JR August manufakture

Nakon nekoliko singlova poput “Man With Magnificent Mind”, “Change Of Seasons”, “Distort Reality” kojima je skrenuo pozornost na osebujnost, maštanje u suglasju s prirodom, generalnu drugačijost od tuzemne glazbene scene, iznimno zrelim aranžmanima, ugodnim i relativno tečnim engleskim kao izražajnim jezikom, novi singl nastavlja fascinacije velikim kulturno povijesnim mitovima i bijegovima od civilizacije. Njegove fantazme su nježne, suptilne, pitke, tečne. Vokalne harmonije gotovo besprijekorne.

Uz prekrasan audio dio, za autentičniji doživljaj gorštakovog uživljenja i suživota s prirodom, gradnju stolca sojenice za krunjenje kralja u ružičastom oblaku dima, puhanje u vilinskog konjica, metafore o krvavim rukama, trebat će vještije video suradnike. Kako se ne bi nespretnim vizualizacijama metafora kvarilo gotovo savršeni audio predložak i autentiku prevodilo u karikaturalni doživljaj momka koji svoj kunst i ulogu u prenošenju izmaštanih slika shvaća prilično ozbiljno. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame