inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Predizborni osjećaji i kladionica: Mrak ili Svjetlosni Superheroji Bandić i Kerum?

Predizborno raspoloženje i interes birača u drugom krugu izbora zapravo se svodi samo na dva grada – Zagreb i Split. Iako politički analitičari kažu da nema pretjeranih iznenađenja i da su favoriti poznati, statistika je znala prevariti.

U Zagrebu se bitka vodi između dugogodišnjeg vladara i cara Milana Bandića i zajedničke oporbene protuteže Anke Mrak Taritaš (SDP, HNS i ostali bez HDZeta), željeli bi reći modernije i urbanije protuteže čovjeku kojem gospodski Zagreb zamjera, a populistički odobrava način delanja.

Split je pak opet pristao pečatirati se kao grad slučaj. Biranje između dva zla govori da će pokušati vratiti na vlast strip karaktera Keruma Željka, poznatijeg po ekonomskim propastima, nehotičnim zabavljanjima puka ljepljenjem pršuta na čelo i pučkim dosjetkama (nego gdje je sestra u ovom mandatu i predizbornoj kampanji?), a nasuprot njega HDZ nusi svoju ideju uglađenosti i “uspiješnog biznismenja” u liku i djelu dotičnog Opare koji će bit zapamćen samo utoliko jer je vjerojatno izgubio od prvospomenutog.

Kako god ispalo, smiluj nam se tko već trebaš, neka se bar smijemo sami sebi kad već bolje ne možemo i ne znamo.

Ivan Perić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame