Celebrities Glazba Kritike showbiz Zabava

Mladen Grdović: Dalmatinka mala – još jedan superhit za intelektom spore

Postoji Matrix i paralelna stvarnost. Svijet bez dalmatinskog glazbenog Nicolasa Cagea. I onaj drugi s njim. I kao što su se sve već povučene paralele pokazale točnima tako ovaj plavooki šaljivdžija s ribarskih fešti i dalje šarmira određeni kamenjarsko pećinarski soj glazbenog publikuma i na zakonu povećih brojaka gradi svoju dugotrajnu karijeru (sic!).

Ovo je vrtić glazba retardus razine ako ćemo do političko estradne nekorektnosti ali ta stupidnost ima nekog zaraznog šarma. Na temelju istog počiva čitava karijera izvođača simptomatično istog stila pa zašto bi još jedna pseudoheckava brojalica o Dalmošici koja slabo peca ribe činila razliku.

Kurioziteta radi stihove potpisuje Antonija Šola čije zatajenje sa scene ne prolazi neprimjećeno. Radije bi je gledali ispred kamere nego kroz usta notornog hit interprete kad Joletu zagusti.

I nije tužno što postoje izvođači koji izvode ovakvu glazbu već je tužnije što postoji nezanemariv broj onih koji je slušaju, svojataju i derneče uz istu. (JA)

4/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame