Aktualno inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA showbiz Zabava

Povijesni Bandić, doktor sorbonski: Šes put je šes put!!!

Minimalna izlaznost na drugi krug lokalnih izbora opet je dala pobjednike čije proglašenje je dočelako razočarenje i rezignaciju urbane inteligencije onih koji sanjaju modernu i gradsku Hrvatsku i slavlje onih koji ne optužuju niti sumnjiče vječnog gradonačelnika za klijentelizam i neracionalno upravljanje gradskim novcem.

Od cca 750 000 registriranih birača u Zagrebu, cca 100 000 je izabralo za novog zagrebačkog gradonačelnika iliti 50 000 zaposlenih u gradu i članovi njihovih obitelji. Sami izračunajte postotak.

Novi stari šesterokatni zagrebački gradonačelnik ostao je vjeran svom retoričkom stilu: “Zahvaljujem svojoj majci koja me rodila takvog kakvog me rodila i Bogu što me stvorio takvog nesavršenog, a najboljeg”, a onda nastavio kako treba dalje delati do sedmog rekorderskog mandata “obnova 5000 fasada, tramvajska trasa prema aerodromu, kongresni centar, spašavanje Imunološkog, centar startup tvrtki na Velesajmu, By the way, dobili smo u utorak 16 milijuna kuna iz europskog fonda za opremu startup tvrtki na Velesajmu”,  sve “do punchlinea: “Nikada nitko u povijesti grada nije niti će pobijediti šest puta zaredom, pa ja bih mogao predavati operativnu politiku na Sorboni…”.

Luzerzi iz HNS/SDP koalcije koji nisu ponudili dovoljno prourbanu i kvalitetnu protukandidatkinju krive lisca i okretača u smjeru vjetra Ivana Vrdoljaka da je svojim tweetovima zagadio dio birača i da je tih 5% razlike naspram Mrak Taritaš otišlo baš tada i tuda.

U Splitu iznenađenje, kroz ušicu igle je HDZ kandidat Opara tukao pršutara Keruma no ovaj je najavio tužbu Izbornom povjerenstvu za nova prebrojavanje jer netko je tu brojio krivo :). U Osijeku je Vrkić deklasirao Šojaticu, a Varaždin je Čehokov opet, direktno iz zatvora natrag u fotelju.

Mario Marinić je lijepo sažeo svu mudrost slavlja i slavljenika: “Gori od rezultata ovih izbora su razni slavljenici u pobjedničkim stožerima. zagrljeni pjevaju domoljubne pjesme i mašu hrvatskim zastavama. to je ono o čemu je Krleža mislio kad je pisao “… o sentimentalnoj zaljubljenosti hrvatstva u samo sebe…. ova hrvatska formula, nažalost, u rukama je preživjelih, konzervativnih, staromodnih snaga, koje djeluju isključivo po zakonu duševne tromosti”.

Sloboda narodu ili idemo delati. Oboje je ispalo točno.

Ivan Perić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame