Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Severina: Mrtav bez mene – šminkerski mazohizam i kopanje očiju

Produkcijski, Severinu je zvati ičim drugim osim balkanskom Madonnom podosta promašeno.

I cijela ta manufaktura poslužnika upregnutih da opsluži caricu su samo manje ili više pedantni odrađivači zadataka ne bi li se na najprizemniji balkan beat dodalo što je moguće graničnih stihova. Pritom limitiranih znači doista komunikacije s najosnovnijom školom. Ponavljačima. No, kako ih potpisuje jedna od rodonačelnica estradnog stihoklepstva na prostorima ex Jugoslavije Marina Tucaković mora da je prihvatljivo i najvećoj, jer ona radi samo s probranima.

Ovaj puta njen stalni video suradnik Darko Drinovac uskače u matricu 50 nijasni sive pa na najšminkaniji mogući način prikazuje caricu u što je moguće privlačnijem, seksipilnijem, žrtvovanijem, osvetnički raspoloženom izdanju. Ma koliko ona bila vrhunska profesionalka ne vjerujete joj kad pjeva osvetničko “ratničke” stihove o iskapanju, rezanju po tijelu i sličnim sado mazo pizdarijama koje su uvjerljive otprilike kao i grč na licu Žaka Hudeksa kad se znoji na Euroviziji. Jer se do toga dolazi naručenom i priručnom mašinerijom, a ne istinskom potrebom za autorstvom.

Kao u slučaju cijele njene nesamostalne karijere, ponekad im kao u pjesmi “Kao” uspije ubosti iznadpristojnu pop stvar, a ponekad kao na “Otrove” ili ovoj odi mazohizmu, zaseru na prvim stepenicama. No, uvijek imate opciju isključivanja tona i uživanja u tri minute previjanja sjajno posnimljene žene u “zajebana sam” pozama. Za koga je predobro je. (JA)

3/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame