autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM Zabava

TV Cigla 6: Kurikularni i Realni izbori

Uz „Posebne dodatke“ emitirana su čak tri filma. „Putovanje u Italiju“, „Njemačka nulte godine“ i „Stromboli“. Prvi i treći s predivnom Ingrid Bergman. Nažalost, naziv prvog nije bio i poziv na proslavu titule pobjednika Lige prvaka, Juventus je u Cardiffu izdržao s Realom samo prvo poluvrijeme, Mandžukićevim izjednačujućim golom. U drugom, i na jači Modrićev pogon, Real je otišao na 3 razlike i uspio obraniti titulu, što je povijesni uspjeh. Da nesreća „torineza“, „stare dame“ bude veća – u masovnom gledanju u centru Torina je nakon nekoliko petardi izbila panika, pa su mnogi pregaženi u stampedu i na stotine je ozlijeđenih.

Kao da nije bila dovoljna vijest da je u Londonu bio pravi teroristički napad, na nekoliko mjesta, bilanca je nekoliko poginulih. Je li slučajno da se napadi događaju blizu parlamentarnih izbora? Tužno je kad gledanje zabave, sporta, zamijeni gledanje CNN-a, N1 i drugih news kanala! I to na dan kad smo u našim „Vijestima“ i „Dnevnicima“ mogli uživati – bez političara, na dan izborne šutnje, koju uopće ne bi trebalo ukidati, dapače, trebalo bi je i produljiti! A rezultat je takav da će se danima komentirati slaba izlaznost, 15-ak tisuća glasova manje za Mrak (točno toliko manje je bilo i prosvjednika za kurikularnu reformu, na godišnjicu masovnijeg prvog, 1.6.). Malo manje je u Splitu bilo nevažećih listića, Kerum će opareno, gubitnički, tjednima urlati da je pokraden…

U izvrsnom „3. formatu“ gostovao je austrijski književnik Franz Hammerbacher. Vlatka Kolarović odmah je autora knjige „Brodski dnevnik“, koja dnevnički opisuje njegov put oko svijeta, teretnjakom, upitala o značenju riječi „Fernweh“. Da, čežnja za putovanjem nam raste dolaskom ljeta, pitanje je možemo li svoje čežnje i ispuniti! I to ne samo zbog pronalaska posla!

Nova TV najavljuje reality „Farma“, nova, anonimna lica još se uvijek mogu prijaviti, čeka se odgovor RTL-a, a taj je jedino – novi „Big brother“? Ako opet (su)voditeljica bude Antonija Blaće – nadam se da joj neće biti isti stilist kao za „Zvijezde“, jer taj kao da brije na Stefani (BB) i sulude „sado-bog-te-mazo“ kreacije. Inače, izašla je informacija da su „Zvijezde“ snimljene u samo 6 dana? Pobogu, kako? Pa to ne bi mnogi profesionalci mogli otpjevati, nije ni čudo da su kandidati često bili zbunjeni, promukli, a i zaboravljali tekst! Treba li i njima novi kurikulum?  (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
3. format – gost Franz Hammerbacher (HTV3)
Otvoreno – kurikularna reforma (HTV1)
Na rubu znanosti: David Icke (HTV3)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame