Glazba inmediasres POP COOLTURA

“Još uvek ima nade”: Reggae otac i reggae sin – mnogo simpatično al ne puca rora

“Otac” i “sin” rege muzike u Srbiji, Jovan Matić (Del Arno Band) i Kojot (Hornsman Coyot) objavili su novi singl “Još uvek ima nade” za izdavačku kuću Mascom Records, koji ima sve tendencije da osvoji sve radio stanice i postane hit uz koji ćemo uživati ovog leta. Skoro 20 godina nakon što je krenuo da leti svojim krilima i gradi impresivnu karijeru na dva fronta rock i rege, Kojot se vratio svojim rege korenima i sa Jovanom iz Del Arno Band-a napisao stvar koja će ući u muzičke anale. Dvojac starih drugara, zapravo otac i sin rege scene ovog regiona potpisuju svoj zajednički manifest, odgovor na sve ružne misli i strahove koji se opet serviraju svim ljudima regiona kao jedini odgovor na nedaće koje su ih snašle.

“Nemanja, prvi put na maternjem jeziku (i nikada jasnije nego do sada) i ja zajedno svima nude na poklon ljubav, veru, razumevanje i empatiju, želju da dobro nadvlada svako zlo i da jednako ogreje srca svih sa kojima delimo nebo, sunce i zemlju koja nas nosi na ovim prostorima. Hornsman Coyote i Del Arno Band sa ponosom vam predstavljaju svoj odgovor na zlo, zajedničku pesmu “Još uvek ima nade”, prvi značajni autorski rege rad Coyote-a na maternjem jeziku, prvi duet sa bendom preko kojeg je zakoračio u svet muzike, prvi u nizu pesama i saradnje koje će, sasvim je izvesno uslediti. Uživajte, delite, i ne gubite nadu! Jedna Ljubav za sve” izjavio je Jovan iz Del Arno benda.

Dotle je naš glazbeni kritičar Alan Hajduk bio nešto manje oduševljen: “Ovaj bend je pokušao da bude neka varijanta srpskih Vejlersa, ali ostao je samo neki blijedi pokušaj. Ima tu rootsa reggaea, ali džaba. Nije to to. Davno je Rundek pokazao te neke momente a ovo zvuči samo kao naprednija reciklaža onoga što je radio Rundek u ovom fazonu, s tim što u slučaju Del Arna da fali energije. U njihovoj biografiji piše da su se osnovali sredinom 80.-tih?! Ja ih tad čuo nisam, pa more bit da je to osnivanje bilo na mahalskom nivou. Novi singl koji su izbacili sa Horsman Kojotom”Deezer” nije nešto plaho popravio situaciju. Kojot tu malo čupa stvar, al to je isto da si zapalio roru, a da te nije puklo. Il te napola puklo, al bezveze. Znači rora sa skoro ništa ili malo THC-a u sebi. Ne znam ni gdje bi ovo mogo slušat”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame