Glazba Kritike

DOP Live: Cigarettes After Sex u Zagrebu – zamislite sex bez dodira i sex bez micanja

Tvornica je krcata. Rasprodano danima prije. Dolazi bend kakvom bi stilski, negdašnji, mračnom popu skloni Zagreb uvijek rado otvarao vrata. IT trenutak. Na pozornicu izlaze četiri momka za koje do kraja koncerta nije utvrđeno jesu li bili živi uopće ili je nepomičnost i anemičnost samo size effect glazbe.

Podsjeća na situaciju s Chinawoman prije nešto godina kad se stvorio hipsterski hype oko realno dosta nebitne glazbene žene. CAS su glazbeno vrjedniji, vrlo filmični, vrlo vizualni i estetski. U downtempu lynchovske atmosfere manje od sat vremena trajao je koncert nježno nepomičnih silueta.

Saznali smo ništa osim da imaju jako sjetne, spore i nježne melodije. I da ih drži trenutak. I da nakon pola sata istosti postaje ubitačno dosadno. Usprkos “Nothing`s Gonna Hurt You Baby” ili “Affection”.

Ali to je art. I to se puši. Jedan od usputnih komentara koncerta među kolegama novinarima bio je – u životu nisam vidio toliko količinu nedojebane mladeži kao noćas. Otprilike sve isto vrijedi i za bend. Sjajan album, sjajni singlovi, izvedba neupitna. Ali atmosfera se stvara disanjem i životom, ne umiranjem na stageu (JA).

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame