Aktualno DOP TV Festivali Glazba POP COOLTURA Zabava

DOP Live: Kings of Leon @ InMusic/Zagreb – rock and roll miljenici žena s razlogom

U sklopu “Walls” promotivne turneje konačno se poklopilo uloviti Kings Of Leon i ugostiti ih na jedinom zagrebačkom open air festivalu In Musicu.

Pred 25 000 fanova izgledalo je najposjećenije ikad u jednom danu, a organizator je očito ubacio pun pogodak pozvavši braću Followill da nam predstave svoje najveće hitove i presjek s novog albuma.

Od izlaza dočekani toplom dobrodošlicom, iako vrlo profesionalni, tako su i vraćali, osjećalo se da im je jednako lijepo i da uživaju u inače ponekad suspregnutoj izvedbi kako sam ih imala prilike dosad dva puta zateći na raznm europskim festivalima. Karizmatični Caleb podaren fantastičnim, toplo muževnim glasom je najavio i povratak koji nije djelovao kurtoazno. Kings of Leon sviraju sigurno, sve više gube onaj početn južnjački utjecaj Creedenca i Allman Brothersa a sve više se u ponekim gitarističkim frazama dotaknu Edgea iz U2. Oni su posve fokusirani gitaristički bend i tome se bježe a serviraju vam uglavnom nježne, nostalgične i melankolične harmonije pred čijim ljubavnim jaukom padaju i najtoplija srca slušateljica.

“Use Somebody”, “On Call”, naravno “Sex On Fire”, “Walls”, “Supersoaker” sve su dizale mobitele i tražile zborno pjevanje s bendom. Sat i pol gledanja vrlo navježbanog, sigurnog, a opet dovoljno distanciranog, reklo bi se gospodskog benda predstavljalo je sasvim sigurno opravdano jedan od vrhunaca festivala.

Prije njih su na centralnom stageu nježni pop destruktivci alt J predstavili aktualni album “Relaxer” počevši s izvrsnom “3WWW” i u sat vremena sjekavši karijeru do recentnih “In Cold Blood” i naravno najvećih hitova “Breezeblocks”, “Pleader”. Unatoč početnom zanosu kako je odmicalo to mijenjanje strukture postalo je malo monotono, iako njihove harmonično slaganje vokala i upjevavanje ima šarma.

The Strange su kombinacija Bambi Molestersa i Chris Eckmana koji se pokušavaju vratiti u svoj koncept i čine to jako svjetski. Zanimljivo za ljubitelje spoja surf rocka i western melankolije.

Za Repetitor još jednom nisam uhvatila osim njihove odlične energije na stageu što to ljudi vole i cijene kod tog momka i dvije djevojke. Količina lošeg ozvučenja, treštavih gitara, njegovog deranja, lupanja u prazno, činila je najvećim razočarenjem tj podbačajem od očekivanja. Kao i kod razvikanih novih nada Them Moose Rush koji su na skrivenoj pozornici pokušavali odati dojam izvrsno upućenih alternativaca jako ufuranh u svoju mjuzu. Ali nisu. (Dijana Čelić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame