Aktualno Festivali Glazba

Slušati Kasabian znači znati brit pop rock

Clubfooteri i ljubitelji next generacije Primal Scream brit popa znaju zašto će zadnji dan In Musica pohoditi svirku Kasabiana.

Bend okupljen 1997. pod imenom Saracuse preimenovan u Kasabian prema Lindi Kasabian, članici kulta “Manson obitelji” zloglasnog Charlesa Mansona objavljuju 2004. debi album “Kasabian”  koji nailazi na vrlo pozitivne kritike i pažnju publike, a nastavljujaju nizati drugim “Empire”, snimljenim 2006. koji je debitirao na prvom mjestu britanske ljestvice.

Uslijedio je “West Ryder Pauper Lunatic Asylum” koji je debitirao na prvom mjestu britanske ljestvice te zaradio i nominaciju za Mercury nagradu 2009., a već iduće godine Kasabian su osvojili Brit Award kao najbolji britanski sastav. Uslijedili su albumi “Velociraptor” 2012. i “48:13” 2014., oba odlično prihvaćena kod kritičara i publike dok je njihov šesti komad naišao na podijeljene kritike ali fanovima nije zasmetalo.

Kasabian iza sebe imaju brojne turneje, rasprodane stadionske nastupe i cijeli niz hvaljenih festivalskih nastupa (Reading, Leeds, Isle of Wight, T in the Park, Rock Wercheter…), ali posebno se ističe njihov headline nastup na kultnom Glastonburyu 2014. koji je po mnogima bio upravo i najbolji nastup te godine.

Nakon trijumfa na Glastonburyu, titula najboljeg britanskog sastava od strane Brit Awardsa i Q Awardsa, eksplozivna glazbena energija Kasabiana po prvi puta dolazi u Hrvatsku.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame