Aktualno inmediasres POP COOLTURA Sports Zabava

Sumrak MMA velikana: Fedor nokautiran u prvoj rundi Bellator turnira

U New Yorku, Madison Square Gardenu, par mjeseci nakon UFC otvaranja vrata mješovitim borbama, je održan Bellatorov 180 borilački  turnir. Borilačka organizacija Scotta Cockera smatra se prvom B ligom u svijetu borilačkih vještina odmah iza UFC-a. Osim glavne borbe večeri starih rivala Cheaal Sonnena i Wanderlei Silve koju je Sonnen dobio zasluženo jednoglasnom sudačkom odlukom najzanimljivija borba večeri trebala je biti onda legendarnog Fedora i Matta Mitrionea.

Međutim, kao što je više puta pokazivao ruski borac više nije ni sjena onog zastrašujučeg šakačkog velikana i velikog konkurenta Cro Copa.

U 75 sekundi meča protiv bivšeg UFC kadra Matta Mitrionea Fedor Emilianenko je nokautiran i zakucan na pod.

Nije to ni trag više od borca pred čijim su šakama strahovali i stradali mnogi borci u Rizinovim japanskim borilačkim asocijacijama. Nakon lanjskog lošeg izdanja s realno borcem Prve B lige Brazilcem Fabiom Maldonaldom i prijašnjih poraza od Silve i Fabricia Werduma, Fedoru je vrijeme da prihvati stvarnost i eventualno revanš s Mirkom Filipovićem jer među najboljim borcima svijeta više nema što tražiti.

Stari znalac i dužnik Mirka Filipovića iz dana u Japanu, Fedor Emelianenko, nerijetko smatran najboljim borcem u teškoj kategoriji svih vremena, nikad nije ulazio u trenutno najelitniju MMA borilačku organizaciju – UFC. S razlogom.

Jednako kao i Mirko Filipović gubio je ili bio blizu poraza od boraca koji nisu potvrdili dugovječno status u najelitnijoj organizaciji, tako je i noćas izdržao jedva minutu u ringu od borca koji dosad ima omjer pobjeda i poraza 12 – 5 i koji je maknut s rostera UFC-a, što zbog neslaganja s njihovom politikom a što zbog neosobitih rezultata.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame