Aktualno Sports

Rukomet na pijesku – savršen spoj glazbe i sporta za koji malo tko zna

Euro 2017 BHC, foto IL

Ultra fora i zanimljiv događaj održan je na zagrebačkom Jarunu od 16. do 25. lipnja — Beach Handball EURO Croatia 2017. Dakle, europsko prvenstvo u rukometu na pijesku – za juniore i seniore, u organizaciji Beach Handball Croatia.

Jarunskim su se zlatom okitile Norvežanke koje su u napetom finalu bile bolje od Poljakinja. Brončane su Španjolke koje su drvenu medalju ostavile Dankinjama. Kod muškaraca zlatom su okićeni Španjolci koji su na veliku žalost tribina u finalu razbili one iste Ruse koji su nakon raspucavanja tukli naše u polufinalu. Tako su bijelo-crveni branitelji naslova uzeli “samo” brončanu medalju. Naše su pak velike cure završile devete.

Kod juniorki zlato u ženskoj kategoriji odnijele su Nizozemke, a u muškoj Španjolci. Naši mali dečki su završili peti a curke desete.

Ono što je fenomenalno je da je na turnir na novoizgrađenim terenima ŠRC-a Jarun ulaz bio besplatan, a organizacija toliko dobra da sam se u jednom trenutku zapitao jesam li u ‘pravoj’ državi.

Na cijelom turniru vladala je savršeno pozitivna atmosfera — glazbe, plesa i popratnih sadržaja bilo je koliko ti srce želi. Najviše me se dojmilo, jer sam na ovakvom turniru bio prvi puta, to što za vrijeme meča svira (odlična!!) glazba, a animatori nisu bili iritantni.

Ono što me ipak začudilo, odnosno nije mi bilo jasno je činjenica da na cijelom turniru nije uopće bilo posjetitelja. Tako su se reprezentacije zapravo međusobno bodrile, samo je poneki slučajan prolaznik škicnuo što se događa iza pokretnih tribina. Međutim, unatoč tome lijepih trenutaka nije izostalo — bilo je i plesa i veselja, kao i maestralnih priprema za mečeve.

Ostaje mi misterija kako na jedan tako atraktivan, zabavan, gledljiv i slušljiv događaj koji je k tome još i besplatan, a organizacija savršena — ne dolaze posjetitelji. Možda jer se radi o sportu u kojem nema milijunskih zvijezda i zvjezdica — već samo puno strasti i ultra super hiper hajper pozitivne energije!?

Igor Lesar

Igor Lesar

Aktivist, avanturist, putopisac, novinar, kritičar, fotograf. Don't believe everything you think.

Komentari

Reklame