Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

Kesha: Praying – komercijalno mantranje o umiranju i molitvi

Nakon duge četiri godine, Kesha objavljuje novi singl koji najavljuje skorašnji album ‘Rainbow’. Te godine su bile ispunjene razočaranjima za pjevačicu, gdje su joj sudski sporovi i optužbe na račun dugogodišnjeg producenta, Dr. Luke, oduzeli prava na objavljivanje nove glazbe i time gotovo okončali karijeru.

Njezin rad do tog trenutka je bio poprilično ograničen interferencijama producenata i diskografskih kuća što se manifestiralo u činjenici da su joj vlastiti albumi, s pjesmama koje je sama napisala, bili produkti tuđih odluka i preferencija. Elaborirat ću s producentskim odlukama, primjerice obrada glasa auto-tuneom, dodavanje rap stihova i instrumentacije itd. No to nije sakrilo osjećaj da se radi o talentiranoj kantautorici koja ima dobro uho kod pisanja efektivnih pop pjesama, za vlastite i tuđe potrebe.

Na ovoj novoj pjesmi sve frustracije pjevačice isplivavaju na površinu. Usprkos svim događajima, ovaj rad predstavlja novi početak, moćan i odlučan krik za nastavak borbe i života u trenucima gdje prividno nema izlaza. Pored svega tematika je toliko nesebična i usmjerena na ojačavanje volje putem molitve za dušu krvnika. Nedostaju oni produkcijski dodaci koji oslobađaju prirodan glas pjevačice koji se mora smatrati osnovnim instrumentom pjesme. Klavirska pratnja u pozadini predstavlja najmanje impresivan element kompozicije. (Domagoj Jurić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame