Aktualno Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz

Mimi Mercedes: Ti me drogiraš/Financijski fetiš – sadomazo rap ikona Beograda

Mimi Mercedez beogradska je hip hop umjetnica koja svakim singlom zahtjeva sve više estradne pozornosti. Ovog puta čuđenje izaziva provokativna pjesma ‘Ti Me Drogiraš’ koja direktnim stihovima i eksplicitnim spotom upija pažnju mase.

Pjesma ima neku tamnu auru oko sebe, mističnost koja napaja želju za ponovnim slušanjem. Beat je jednostavan ali efektivan te podupire željenu atmosferu pjesme. Zanimljiv je i sadomazohističan odnos prikazan u pjesmi, koji samo dodatno cijedi interes. Problem leži u načinu na koji je tekst napisan te u njegovom iznošenju. Flow je lomljen, iako se to pokušava zakrpati samopouzdanjem umjetnice, te ponekad lijeno napisanim i složenim stihovima. Ukratko, sama atmosfera nije održiva zahvaljujući suviše jednostavnim tekstom, koji je ponekad intrigantan ali sveukupno razočaravajuć. 

Za razliku od prethodnog singla ‘Ti Me Drogiraš’, ‘Financijski Fetiš’ je puno koncentriraniji uradak koji izlaže reperske sposobnosti glazbenice. Instrumentacija je bogatija slojevima narodne i još istočnije glazbe te kao takva doprinosi intenzitetu izvedbe i sveukupnoj estetici završenog proizvoda. Iako ovog puta nema pucanja, tekst je u nekim slučajevima smiješan te kvari dojam djela. Tužna stvar jest da su takvi stihovi mogli biti izrezani iz pjesme, jednostavno odbačeni, jer nemaju veliku važnost te se na njih ništa ne veže. U tim segmentima pjesma usporava i gubi važnost dok se njihovim krajem uspostavlja započeni red. (Domagoj Jurić)

6/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame