Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Smor: Kako je Klemm pokorio Zrće, a turisti zadržali goli pupak

Hrvatsku zbilju proteklih tjedana obilježila su neka krucijalna pitanja, primjerice tko je veći smor, prsno i guzno razvijena Lidija Bačić ili duhovno i umno razvijeni Bruno Šimleša i smije li se katolkinjama na plaži vidjeti pupak. Kao da nije jasno od prve da se svaka žena kojoj se vidi pupak automatski ekskomunicirala iz crkve, osim ako ga nije garnirala i sakralizirala nekim križićem.

Očekuje se da počne masovna proizvodnja ‘napupnjaka’, specijalnih katoličkih pokrivala za pupkove kojima će sporni organ biti pokriven u cijelosti i nedostupan na uvid javnosti. Osim prilikom sakramenta Sv. ispovijedi, gdje će na posebnim pupkaonicama ispovjednik provjeriti je li pupak bio izložen grijehu. Ukoliko jest, grijeh će biti moguće otkupiti za neku pristojnu donaciju, recimo 100 eura. Platiš 100 eura i pupak je opet kao nov, kao da se i nisi rodila. Upravo je fantastično kako transupstancijacija za lovu krpa stvari oštećene grijesima, čak i bez kirurške intervencije.

Dok, međutim, kod muškaraca uopće ne postoji taj problem, jer pupak katolički muž može bestidno izlagati svim nepristojnim pogledima, pa da se radi i o pivskom trbuhu neopranom tjednima. Tako se hrvatska religioznost potaknuta političkim stremljenjima pomalo okreće jednom vidu hereze preuzete iz budizma, buljenja u vlastiti pupak, premda za sada stvar još nije ravnomjerno raspodijeljena na oba spola. Iako bi netko mogao to pomisliti, muškarci, ipak, ne smiju sve, jer iako im je pokazivanje pupka na volju, nemaju pravo u kratkim hlačama ili bermudama ljeti ulaziti u prostorije općinskih načelnika.

Za takvu drskost turistu se može lako dogoditi da provede i nekoliko sati na policiji. Religiozni osjećaj kojeg svi moraju osjetiti pri ulasku u državne odaje mora biti za koji stupanj veći nego u običnoj crkvi, jer ipak u crkvi stoluje običan Bog, a u općini inkarnirano božanstvo, nesmjenjivo na bilo koji zamislivi način, a po najnovijim idejama naših ‘dužnosnika’, to bi trebalo postati nemoguće i prilikom izglasavanja proračuna.

Dakle, sasvim je u redu da načelnik proračunom višestruko probije prihode općine i nema šanse da ga za to smijeniš. Upravo genijalna ideja, složit ćete se sa mnom. Budući da će proračuni lokalnih uprava na taj način nalikovati ravnoteži duga i imovine koju smo već vidjeli kod Agrokora i drugih, na strani prihoda nalazit će se nešto poput Bermudskog trokuta: rupa u koju će propadati sve što u nju naleti, a prije svega novčanici turista koji se tu slučajno zateknu na odmoru. Bit će globljeni za hodanje, stajanje, ležanje, trčanje, nošenje naočala, izuvanje cipela bez prisutnosti policijskog službenika, prekomjerno nošenje plastičnih vrećica s robom, prekomjerno spavanje, hrkanje, razvezane žnirance na cipelama, ispijanje pića na javnim mjestima, ispijanje pića na privatnim mjestima, odlaganje ambalaže u neprimjereni kontejner, odlaganje ambalaže u primjereni kontejner… jer, novim će se zakonom propisati da se ambalaža mora pojesti.

U cijelosti. Takav problem ipak neće se pojaviti na Zrću, gdje je koncesiju na plažu dobio Klemm, prije neki dan nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetno zbog izvlačenja novca iz vlastite firme.

Budući da je tako koncesijom na najrazulareniju plažu na Jadranu uspio maksimalno obraniti dignitet domovinskog rata, očekuje se da se na Zrću uskoro uprizori simulacija Trpinjske ceste gdje će oblokani hrvatski branitelji braniti domovinu od nadirućih sisa, guzica i pupkova jugočetničkog okupatora, koje će moći slobodno osvajati uz neke koktele, ne nužno molotovljeve, sve dok neprijateljska pokretna sila ne podlegne tim bojnim otrovima i ne bude osvojena zapikavanjem hrvatskog stijega u za to primjerene rupe. Pretpostavlja se da ipak ne pupak, ali uz zadovoljavajuću oblokanost, sve je moguće. Lokalni proračuni će od tog oblokavanja bivati sve veći i veći, s obzirom da je cijena porcije ćevapa ili hamburgera oko 5-10 puta veća nego u Europskoj uniji, od čega četvrtina odmah pripada državi, to jest Klemmu koji će je odmah izvući na sigurno zato da ne bi pala u ruke neprijateljima. Nepojedena ambalaža na plaži ostat će kao svojevrsni spomenik domovinskog rata, s obzirom da smo one iz NOB-a dinamitirali, a osim onih nakarada od tzv. Tuđmana uopće nema nikakvih spomenika domovinskog rata. Moderne i prikladne skulpturice od nagomilanog smeća i otpada nakon partijanja, garnirane mokraćom i drugim turističkim izlučevinama privući će pažnju svjetskih obožavatelja moderne i fine umjetnosti, te ćemo tako dvostruko profitirati – na umjetničkom i financijskom planu.

Predlaže se da se slično postupi i na drugim spomeničkim mjestima iz 2. svjetskog rata, primjerice u Jasenovcu treba organizirati veliki Thompsonov parti – slet, na kojem će sudjelovati Lidija Bačić, Bruno Šimleša i don Anđelko Kaćunko kao predgrupa. Prvo pustimo Šimlešu na Bačićku da je du’ovno smori, onda nastupa Kaćunko obučen u Juru Francetića kako bi uprizorio vjekovne težnje Hrvata za državom, na što Thompsona spuštaju iz zrakomlata s kilometarskom hrvatskom zastavom s uspješnicom “Zaustavi se vjetre, nešto bih te pit’o…”, pa zatim Bačićka trči prema njemu sa štafetom obojanom u bijele i crvene kvadratiće u obliku… onoga što štafete kao takve i jesu. I tako prikazuje mogućnosti reintegracije okupatorskih tijela u maticu.

Vjerujem da bi takav event dao još veći poticaj razvoju prave katoličke duhovnosti u Hrvata.

Jan Klasinc

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame