Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz

Jay Z: 4:44 – rasna tematika, rezanje intime, otisak prsta i želja za dokazivanjem

Najveći biznismen među reperima i dvojbeno najveći reper među biznismenima, Mr. Beyonce a ka Jigga a ka Jay Z se nakon ne pretjerano pamtljivih posljednjih album/singl momenata novim potpisom pokušava vratiti u vrijeme “Blueprinta” i “Black Album” kao vrhunaca karijere.

Osobito pozivanjem na sferu personalnog, na vrijeme rano ujutro koje simbolizira njegova buđenja prije zore kada vjerujem čuje disanje svoje bebe i svoje žene daleko jasnije nego čuje šuštanje money stacksa od svih drugih bizz aktivnosti.

Tamo je gađao s cijelim novim albumu, tamo podcrtava i s novim singlom. Koji nećete pjevušiti poput “New York” jer nema refren ali ima sample. I nema pjevnih dijelova ali ima poruku. Jigga se očajnički trudi i želi vratiti korijenima kako bi bio postavljen for reel and real. Isprike kroz pjesme nisu jučerašnja tematika i pretpostavljaju otkrivanje intime. Tu je Jay Z na novom terenu. Rap beat i flow na soul način je serviran.

Spot je kombiniran od amaterskih mobitel snimaka, TV cutova i ispovijesti i kao takav predug, rastepen na djeliće i pomalo zamoran, ali je namjera svakako jasna. U svijetu multimilijunera stisak na rec tipku mobitela daje jednako vrijedan snimak kao i onaj u susjedstvu pored brijačnice ili juke joint birtijetina. (JA)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame