Aktualno Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz

Selena Gomez feat Gucci Mane: Fetish – udaljavanje od pop sfere

‘Bad Liar’ je bila blizu pop savršenstva. Opisana kao eksperimentalnija varijanta suvremene pop glazbe, karakterizirana netradicionalnom strukturom i pjevljivom prirodom, stvara zanimanje za buduće projekte Gomez s očekivanjem jednake ili barem slične razine kvalitete. No što ako nadmaši samu sebe, ako ne samo da taj projekt ispuni očekivanja već ih i podigne?

‘Fetish’, nova pjesma pjevačice, čini upravo to, ako je ikako bilo moguće. Djelo uranja u apstratknu instrumentaciju, nastavljavši učinjeno na prethodnom singlu, koja prati senzualnu vokalnu izvedbu u savršenoj korelaciji sa samom prirodom pjesme. Ovo je djelo bogato osjećajem avanture, te kao takvo predstavlja jedno od najodlučnijih pothvata koje stavlja Selenu Gomez među najzanimljivijim izvođačicama u pop glazbi. Iako se bez dvojbe radi o ‘pop’ glazbi, ovakve pjesme više otvaraju vrata alternativi onoga što često slušamo na radiju.

Sad već treba bit utvrđeno kako se radi o glazbenici koja sve dublje ulazi u ‘indie’ sferu, udaljavajući se od površnih, formulaičnih pjesama, istodobno eksperimentirajući s raznim pod-žanrovima čiji bi produkti trebali biti med i mlijeko i za najzahtjevnije slušatelje. (Domagoj Jurić)

9/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame