Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji showbiz

TV Cigla: Ultra juice i skok s votkom

Bruno Kovačević ispisao je povijest komentiranja tenisa (napio se „đuseva“?), i utjecao naveliko na egzodus gledača wimbledonskog finala Čilić – Federer na Eurosport gdje je komentator bio, gle čuda, ex HTV-ov penzionirani specijalist za tenis – Mićo Dušanović. Nije ni on bez grijeha, znalo se i uz njegove komentare teško pratiti mečeve, pogotovo uz Ivaniševića, no Mićo je Federer za Brunu. A Bruno nije Čilkan! Čestitke Švicarcu na rekordnom, osmom trofeju. Čilić će morati podnijeti brojne zajedljive komentare, koji već idu uz „neuspjehe“ (finale, haloooo – neuspjeh?) o igraču iz BiH (Hercegovac), o stanovniku i poreznom obvezniku Monaka, o par žuljeva zbog kojih balerine ne dižu toliku dramu i ne puštaju tolike suze.

Je li se to u nedjelju snimao nastavak, film „My left foot 2“? Da ne govorimo o pretjeranom zazivanju zaštitinice. Bar bi sad, nakon n-tog poraza rukometaša (i drugih) trebalo prestati zazivanje Gospe… Ili se i ovaj „poraz“ može smatrati za još jedan dokaz da je sve – laž? Ili je nedovoljna, premala – vjera?

HTV je zatrpan otvorenjima kulturnih manifestacija od Dubrovnika, Splita, pa do Pule i Osora, „kulturni kolodvor“ sve je gužvovitiji! A tek slijede Motovun, Omiš…

Pretrpan je Split u vrijeme „Ultre“, gdje više TV priloga bude o preskupom smještaju i astronomskim cijenama pića, o ogromnom smeću, pronađenoj drogi i drugim „popratnim aktivnostima“ partijanera no o samoj biti događaja – glazbi!? Još nisam doznao je li neki DJ zbilja razvalio, napravio tulum karijere, ili mu se zblesirao USB ili hard disk, pa je sve neočekivano preskakalo? Ili je bilo loše Tiesto u bolonjezu?

A „DJ gaber vrti, pa se više louda nego sejva, od rejva do rejva“? (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:

„Kronika Pulskog filmskog festivala“ (HTV3)
„Nedjeljom u 2“ – Mirko Galić (HTV1)
„Formula 1 – Silverstone“ (Arena sport 2)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame