Aktualno inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

TV Cigla: Zima stiže

Za utjehu na ove vrućine (barem za serijoljupce), u ponedjeljak je krenula prva epizoda nove, sedme sezone „Game of thrones“. Mantrati „winter is coming“ zbilja  može poticajno djelovati na rashlađivanje. Slično i – gledanje skandinavskih serija! 

Splićani, a i svi drugi opožareni ovaj tjedan nisu stigli uživati u GoT, mnogi nisu ni imali struje. I kao da im nije bila dovoljna jedna katastrofa, dan poslije pohodili ih – političari. Medijsku trakavicu razvukla je upotreba vladinog aviona, tko će kad (i prije) stići, premijer iz Zagreba ili predsjednica iz Salzburga. Kao što se nisu snašli ni svi u vatrogasnom lancu, tako se nisu snašle ni televizije, opći je dojam da je trebalo više prijenosa uživo, i ranije. Tako se više moglo doznati na društvenim mrežama. Plus za samoorganizirane građane Splita, Torcidu, kojoj su u pomoć stigli, navodno i BBB-i – iako njih mediji baš i nisu dokumentirali, pogotovo brojnost. Vidjet ćemo hoće li nakon ovog biti više ili manje bakljada na stadionima! I bačenih opušaka?

Vijesti i Dnevnici ljeti, kad ne počinju požarima, počinju – gužvama na granicama i na autocestama, i svi se opet čude. I svake godine isto! A nitko da se sjeti informirati javnost – je li gužva i na starim cestama? Kako se vozače upućuje da koriste manje granične prijelaze, tako bi se moglo napraviti i s alternativnim prometnim pravcima. A i malo bi se umirilo gledateljstvo da se pokažu i gužve u prometu u drugim zemljama.

U subotu, 22. srpnja HTV je ušao u povijest TV prikazivanja – Dnevnik u 19 sati počeo je bez tona, pa se za 2-3 minute izgubila i slika. Nakon 12 minuta od početka i nikakvog zamjenskog programa za to vrijeme, samo plave slike s telopom, Mirjana Posavac se ispričala rekavši da im se dogodila havarija i da se javlja iz drugog studija. Zlobnici bi rekli da je to bio najbolji i najistinitiji dnevnik ikad, čista meditacija! No, činjenica je da to nije prvi Dnevnik za zakašnjelim emitiranjem, naime, podnevni u nedjelju često kasni – zbog misa ili drugih vjerskih prijenosa. Kakve li će tek bit reakcije na naslovnicu najnovijeg „Glasa koncila“ i na naslov: „Požare su gasili vatrogasci i molitve vjernika.“ (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
GAME OF THRONES (HBO)
„Čudnije od raja“ – Jim Jarmuch (HTV3)
„Prime time (NEWS BAR)“ (N1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame