Aktualno DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Live: [email protected]/Pula – jedan od posljednjih i najvećih rock heroja

Stinga voli Hrvatska. A voli je i on natrag. Na svakom dosadašnjem gostovanju isporučio je potrebnu dozu i presjek svoje karijere. Kombinirajući aktualne stvari, ovaj puta s albuma “57th & 9th” i klasike grupe The Police kao i solo karijere, njegovoj sviračkoj i izvođačkoj ponudi ne možete naći praznog mjesta niti zamjerki. Predgrupu Buđenje zbog mira u svijetu nećemo spominjati jer njihov repertoar C Gibonni liga spada na gaže po hrvatskim kontinentalnim provincijama prije nego ispred jednog od najvećih rock glazbenika.

Sav gorak okus ispodprosječnog benda ispran je prvim taktovima s kojima Sting izlijeće pred dupkom punu pulsku Arenu.

Koncert je počeo kombinacijom dva klasika “Synchronicity II” iz perioda s grupom The Police i “If I Ever Lose My Faith In You” solo karijere što je bilo naznakom tijeka cijelog the best of repertoar koncerta. Usvirana ekipa, u jednom trenu uz instrumentalni back up i svog sina, Sting kombinira očekivane “Message In A Bottle” s “Englishman In New York”, “Fields Of Gold” i “Shape Of My Heart” s Roxanne” i “Every Breath You Take”, “Fragile” s “Walking On The Moon”, “Desert Rose” s novom “I Can`t Stop Thinking About You”.

Dva sata slušanja sjajnih izvedbi repertoara koji piše kvalitetnu povijest glazbe više je nego dobar način provesti prohladno pulsko veče u očekivanju između tuče i proloma oblaka. A nekoliko tisuća prezadovoljnih ljubitelja njegove nježnosti dobili su još jedno ispunjenje svojih očekivanja. (Ivan Čermek)

Video by: Vilko Šimek

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame