Aktualno Celebrities Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Thompson svira džabe za Oluju: Pričanje priča o domoljublju za glupane i naivne

Oko koga ako ne oko Thompsona. Marko Perković će i ove godine svirati za branitelje oko prigodnih datuma. Tako će 05. kolovoza povodom godišnjice Oluje zagrmiti Marko u Slunju, a taj će koncert sufinancirati Ministarstvo, Grad Slunj i županija, iako ne govore o kojem se iznosu radi iz neslužbenih izvora barata se s informacijom od nekoliko stotina tisuća kuna.

No, na službenoj Facebook stranici MPT-a javili su službenu obavijest: “Kako bi uveličao proslavu Oluje po cijeloj Hrvatskoj, Thompson namjerava svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili “prva linija obrane” i koji su obilježili Domovinski rat. Marko Perković Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić ove godine odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade. Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe.”. I nasmijali mnoge.

Pitali smo za savjet stručnjake i ljude koji se bave produkcijom koncerata tog tipa da nam bar otprilike izračunaju iznos produkcije koncerta tog tipa.

Ovo je okvirni izlistaj koji smo dobili:

  • Razglas/pozornica/rasvjeta/video – cca 5 do 8 000 E.
  • Osiguranje koncerta (zaštitari)/Hitna medicinska pomoć/MUP – cca 2 000 E
  • Iznajmljivanje prostora – cca 3 000 E.

U najvećem i najskupljem slučaju Thompsonova produkcija dođe 15 000 E. Oko 100 000 kuna. Sve ostalo je čista dobit njega i njegovog menadžmenta, benda i tako dalje. Ako muzičare plaća po koncertu 300 E po glavi jasno je da ostatak ne ide u dobrotvorne svrhe osim ako nije naznačeno drugačije. Bilo bi zgodno imati transparentne izračune svote i troškova svirke njegovog skorog konkretnog koncerta.

Nije problem da Marko zaradi na onima kojima prodaje domoljublje, samo ako zaradi zašto treba govorit da svira za džabe, taj dio nije jasan.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame