Aktualno inmediasres izložbe mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija Zabava

Tomislav Veić rasturio svijet foto lampionima

Fotograf Tomislav Veić s fotografijom “Dok lampioni lete u nebo” osvojio je nagradu za najbolju fotografiju na Nikonovom natječaju kojim je obilježena 100. godišnjicu postojanja najveće svjetske foto firme i pola stoljeća odnosnog natječaja.

Ove godine na natječaju je sudjelovalo oko 21.000 fotografa iz 172 zemlje svijeta.

Veić je za Hinu rekao da se ponosi ovim fotografskim priznanjem naglasivši  da je velika čast pobijediti u konkurenciji  172 zemlje i više od 76 000 fotografija pristiglih iz cijelog svijeta. Njegova fotografija ukrasila je i Nikonov službeni web.

Deset članova žirija iz cijeloga svijeta biralo je 1000 najboljih fotografija. Nakon tri kruga, biralo se još dva tjedna da bi se sredinom godine objavio finalni odabir”, a fotke se ne bira samo zbog svoje kvalitete, nego i zbog priče koja stoji iza nje.

“Tema natječaja je bila ‘Proslava’, a ja sam fotografirao proslavljanje i motiviranje ljudi da se prikupi pomoć za one kojima je potrebna” pojasnio je  Veić naglasivši da je fotografija nastala kada je Udruga za prevenciju bolesti štitnjače, kod zagrebačke Sveučilišne knjižnice organizirala lani događaj za prikupljanje sredstava za svoj humanitarni rad te 10. prosinca pustila 1000 lampiona u zrak.

On je taj moment zabilježio, zaledio trenutak i otišao u vječnost. Čestitke majstorstvu. Ljubav je to.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame