Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Novo izdanje Sarajevo film festivala: Najvažniji filmski skup u regiji

Najvažniji filmski festival u regiji i zemljama bivše Jugoslavije, Sarajevo Film Festival, počinje po dvadeset i treći puta. Od 11. do 18. kolovoza na festivalskih intenzivnih tjedan dana bit će prikazano 235 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova u 18 programa, sve detalje pogledajte na službenom web siteu festivala http://www.sff.ba, no posebno napominjemo highlightse. Od ovogodišnjih filmskih faca koje stižu u Sarajevo tu je svakako za izdvojiti kontroverznog i hvaljenog američkog redatelja Olivera Stonea te britansku legendu komike Johna Cleesea koji će primiti specijalnu nagradu Počasno srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Dotle će Oliver Stone dobiti Srce Sarajeva za izuzetan doprinos kinematografiji.

Domaćih filmova nema u glavnom programu ali će se u nekim sporednim, projekcijskim prikazati drama Branka Schmidta Agape s Goranom Bogdanom, hladno primljena u Puli i film Kristijana Milića Mrtve ribe bit će prikazan u selekciji BH film, zatim također hvaljeni i nagrađivani film Hane Jusić Ne gledam mi u pijat. Uz hvaljeni kratki crtać Ježevu kućicu, bit će dosta kratkih filmova nastalih u suradnji Sarajeva sa Zagreb Film Festivalom.

Žiri u natjecateljskom dijelu programa ove godine čine: Michel Franco, redatelj/scenarist/producent (Meksiko), Mark Adams, umjetnički direktor EIFF (Velika Britanija), Goran Bogdan, glumac (Bosna i Hercegovina, Hrvatska), Fatma Al Remaihi, direktorica Doha Film Instituta (Katar), Meliza Sozen, turska glumica.

Ako niste u mogućnosti zapičiti put Sarajeva dio atomosfere moći ćete popratiti online putem platforme www.svismomiizistogfilma.com na čijem ćete kanalu moći doživjeti u real timeu s publikom festivala – gledanje filma koji otvara ovogodišnji festival “The Other Side Of Hope” preko kojeg će festivalska atmosfera zajedničkog gledanja filma povezati Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo. Riječ je o dinamičnoj drami koja na humorističan način predstavlja i povezuje dvije potpuno različite životne priče finskog trgovca koji napušta svoj posao kako bi novcem dobivenim na kocki otvorio restoran i paralelno prateći avanture sirijskog izbjeglice koji pokušava dobiti azil u Finskoj.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame