Aktualno inmediasres POP COOLTURA showbiz Tehnologija Zabava

Facebook Watch: Kako je Zuckerberg odlučio zaprijetiti You Tubeu, Netflixu i Googleu

Nije vam dosta? E pa nećete proći olako jer Facebook sprema oružje za rat s Netflixom, You Tubeom i Googleom. Dvije milijarde korisnika Zuckerbergova igrališta prosječno online provode 45 do 50 minuta. Plan je produžiti vrijeme pred ekranom, a kako to lakše postići nego im tutnuti opciju gledanja videa, filmova i ostalih toolsa koji će minutažu pretvoriti u sate.

Streamanje ponude originalnog sadržaja namjerili su hookanjem BuzzFeeda, Tastemadea, Hearsta, Mashablea i mnogih drugih medijskih platformi. Nakon što su u veljači start upali Apple TV novi sistem check nudi potencijalne milijarde dolara od TV oglasa, iako Facebook Watch isprva ne bi imao ekskluzivan sadržaj potencijal je ogroman i očit.

Facebook majstori žele privući sadržaj velikih medijskih kompanija time što će svoj sadržaj ekskluzivno stavljati na Facebook, a spremni su i platiti za originalan sadržaj.

Jedna od potvrđenih ćunki je angažiranje Rickyja Van Veena iz CollegeHumora čiji je mozak priključen za funny time.

Facebook ima inicijalni kapital potreban za ulazak u sraz s postojećim liderima marketa (Netflix ili Amazon) a uspjeh ovisi o dobro odigranim kartama.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame