Aktualno film inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA Zabava

Baby Driver (E. Wright) – film o kojem se govori mogao je biti zabava godine

Ovogodišnja oskudna ljetna ponuda hollywoodskih blockbustera rezultirala je činjenicom da osrednji i prvoloptaški ziceri kradu show dobijajući svojih par minuta pažnje. Jedan od tih one moment in time akcića je i Baby Driver (ili samo Driver) – film beziciran između jurnjave automobilima, ljubavne romanse dvoje mladih i dramskih elemenata mjuzikla s obzirom na funkcionalnost upotrebe soundtracka i količinu glazbe u pozadini Babyjevih slušalica.

On je mladić koji vrhunski vozi automobile bježući s lopovima s mjesta pljačke, sve dok ga jednog dana dojučerašnji suradnici ne krenu ganjati…
Ako ćemo po traileru u uvodnih pet minuta intra u akciju kada uz taktove frenetičnih Jon Spencer Blues Explosion stvari “Bellbottoms” s albuma “Orange” upoznajemo osnovicu filma, postavljene su osnove iznimno dinamičnog i zabavnog filma. I u nastavku redanja klasika od “Harlem Shuffle” do “Easy” čini se kao da je kompletan film prožet old school evergreenima koji su imali jednako uspješna nova čitanja, ali im vraćaju korijene. A njihovo uvrštavanje daje ritam i boje i emociju papirnim i nedovoljno umješno raspisanim likovima.
Kad su već referentni na Sedamdesete kroz glazbene pravce moglo se daleko više naučiti od jurnjave automobilima i vrhunske razbijačine u scenama natjeravanja primjerice u kultnim Francuskim vezama 1 i 2.
Tumač glavne role Ansel Elgort  funkcionalan je momak koji dobija role umjesto zbunjole Michaela Cere. Dotle antagonisti od Kevina Spaceya do Jamiea Foxxa osiguravaju autentičnu i sjajnu glumu, no stvar svezana u scenarističku cjelinu jednostavno ne funkcionira mimo klišeja. Kombinacije i nizanje kojih rezultira rollercoasterom radnje unutar koje ne dočekamo ništa više doli povremeno duhovitog romansiranja svojevrsne pin up i pulp verzije Bonnie & Clydea. Premalo za oduševljenje, ma koliko navijački i zdušno ušli u kino u pripremi nabrijavanja na akcijsku priču godine. (JA)
7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame