Aktualno DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA sex showbiz Zabava

DOP TV Live: The Kills @ Zagreb – najseksi duo na planetu

Zagreb je sinoć bio prijestolnica sex rock minimalizma. Rijetko se usred ljeta desi takva sinergija benda i publike. Obostrano žvakanje na još obostranije zadovoljstvo.

Britansko američka rock duo kombinacija The Kills su između mnoštva festivalskih nastupa skočili down under u klupsku Tvornicu ispromovirati friški album “Ash&Ice”.

Nakon 17 godina i 5 albuma u nogama i rukama ono što Jamie Hince kao glazbeni mastermind i Alison Mossheart kao vokalna princeza benda nude u najboljoj mjeri pomiruje ideju frapantno senzualnog i sexualnog benda. Pojačani dvojcem instrumentalista njihov loop rock and roll brije na granicama teorije kako je manje više i kako za jebeni provod ne treba puno više od uvjerenja.

A The Kills su upravo to – moćno uvjerljivi. Bend koji je pozu pretvorio u granitni stav.

Uz savršen razglas i light show The Kills su dali znati kako uživaju u svom nihilističkom ljubavničkom destraktu i kako im to coolerski stoji.

Od prvih taktova udaračkih coolerica “Heart of a Dog”, “U.R.A. Fever”, “Kissy Kissy” preko nježnijih zavođenja “Black Baloon” ili “Baby Says” do produženog bisa s “Love Is A Deserter”, “No Vow”, “Siberian Nights”, “M.E.X.I.CO.” akustičnih “”That Love” i “Last Goodbye” The Killsi su tribalni bazno ritmički zvučni udar, spoj energije stare škole u potezu od Patti Smith i PJ Harvey do suvremenika a la Yeah Yeah Yeahs.

Sitno više od jednog sata regularnog dijela koncerta bilo je potrebno za ovoliku dominaciju i ljubavnički poklič osvajanja.

Alison je she one rock goddes Ona i On formacije čiji je beskrajno zavodljivi vokal opsluživao podjednako spolom podasrte vjernike dočim je Jamie povremeno nježni ljubavnik sklon mitraljiranju riffovima i rafalnim paljbama jer on instrument koristi kao oružje.

Doljepotpisani se s mnoštvom susjeda iz Slovenije i Srbije povratio s mora preputujući više od pola drźave ne bi li uhvatio uru tog zanosa. Isplatilo se svaki kapi znoja. Da citiram jednog od oduševljenih koji je u zanosu parafrazirao onu staru o viđanju rock and roll Isusa te noći – njegovo ime je Alison Mossheart. I je. A Jamie je onda nasmijana Djevica Marija. (JA)

Foto: Kristina Barišić/Darko Ciglenečki

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame