Aktualno Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Filmovi na travi: Screen On The Green

Kina na otvorenom nisu novost, open air zaraza nije stvar isključivo za glazbu. Drive by kina su fora, osobito otkad su Ameri skužili da drpanje s curama u slučaju kiše može bit romantično sa siceva automobila. Ali filmske projekcije na travi (ne onoj s THC-om) nego tepih travi, maltene nogometnoj, e to je već feelgood luksuz koji obično vraća publiku u kina. Osobito filmoljupce koji ne sline za multipleksima.

Tako se u Zagrebu sedmu godinu zaredom u organizaciji Via Solisa, organizira masu filmskih projekcija na nekoliko lokacija. Bitno da je zeleno i da je Zege i da je oaza i da je skriveni program projekcija. Projekcije filmove održat će se na Jarunu, Sveučilišnoj livadi kod Nacionalne sveučilišne biblioteke te Ljetnom kinu Tuškanac. Ovogodišnji RBA Screen on the Green počinje 31. kolovoza, a završava 10. rujna projekcijom dugometražnog večernjeg filma u Ljetnom kinu Tuškanac. U tom periodu svake večeri prikazat će se izbor kratkih filmova i dugometražni večernji film, a ulaz na sve projekcije je free of charge.

Ove godine festivalske projekcije uvode i mogućnost projekcija preko DCP (eng., Digital Cinema Package) projektora koji unapređuju tehnički dio realizacije filmskog dijela festivala jer nudi brojne prednosti nad standardnim digitalnim projektorima, među ostalim i superiornu kvalitetu slike te mogućnost prikazivanja najnovijih filmskih naslova. Druga je inovativna tehnologija korištenja solarne energije korištenjem “SOLAR CINEMA ADRIA” sustava. Fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara je u sliku i zvuk kino projekcije pod zvijezdama.

Ovako to izgleda vani:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame