Festivali Glazba Tehnologija

Music Tech Hackathon raste: Razvoj festivalskih appova

Prvotno malen ‘music tech-community’ koji je stvoren prošle godine evidentno je prerastao u ozbiljnu priču,  pa se za iduću godinu sprema još izazovniji Hackathon.

Održan je drugi Music Tech Hackathon u sklopu kojeg je 20 natjecatelja kroz dva dana Superuho festivala programiralo u festivalskim uvjetima tik pored plaže boreći se za nagradu od 10.000 kuna. Napokon je riješen problem s kojim se suočava svaki organizator festivala – kakav line-up složiti s obzirom na limitirani budžet? Za trajanja nultih dana glazbenog SuperUho Festivala, u gustoj borovoj šumi uz plaži s koje puca pogled na cijeli Primošten, održan je drugi Music Tech Hackathon Iskona i Muzike koji je iznjedrio rješenje na gore spomenuti problem.

Nakon povećeg broja prijava profesionalaca iz područja djelovanja kao što su programeri, dizajneri, PR stručnjaci, glazbenici i growth hackeri, odabrano je 10 timova koji su prihvatili izazov i naoružani prijenosnim računalima  stigli na nulte dane SuperUho festivala.

Njihov zadatak je bio isprogramirati algoritam koji će organizatori festivala koristiti u optimizaciji line-upa. U pauzama od programiranja u kampu SuperUho festivala, natjecatelji su se mogli brčkati na plaži, poslušati odlične bendove poput Repetitora ili pak pogledati DORF dokumentarce. Music Tech Hackathon je trajao 28 sati, a prvoplasirani tim je kući odnio nagradu od 10 tisuća kuna.

Nakon prezentacije svojih rješenja žiri je odlučio da su pobjednički algoritam kreirali Matej Grozdanović i Filip Jukić iz BytePanda. Uspješno su kreirali aplikaciju koja točno predviđa cijenu i tip izvođača na festivalu, bazirano na nekoliko inputa kao što su broj željenih izvođača te budžet festivala.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame