inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO Zabava

Kit nije kita, tužba nije tužba, takva je služba i čudna medijska družba

Online zajednica se zajebava fotomontažama, nekad primjereno nekad deplasirano, ali zajebava se. A najdraža meta su im medijski mastodonti i njihove greškice ili greške. Tako se po mrežama proširio screenshot na kojem uz voditeljicu HTV-a Dnevnika na informacijskoj trakici piše “kod Lošinja opažena velika kita“. Što je ispala fotomontaža, a ne lapsus HTV ekipe iz Informativnog programa. No, HTV se ne da zajebavat pa su oglasili službeno priopćenje po kojem će službeno goniti sve koji dijele taj falsifikat. Prenosimo ga u cijelosti.

“Obavješćujemo Vas da je u sinoćnjim informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u kratkim vijestima koje se objavljuju u okviru informacijskih trakica, objavljen podatak o tome da su „kod Lošinja opažena dva velika kita“.

Fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno je preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža. Ovime ističemo kako je riječ o fotomontaži koja nema nikakve veze s točnom informacijom objavljenom u programu Hrvatske radiotelevizije.

U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje.”

Tako i treba. Samo rigorozno protiv falsifikata, a kitovi plivaju kod Lošinja.

Foto by Blue World Institute:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame