Celebrities inmediasres Interview mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA TOP VIJEST

EKSKLUZIVNO: Razgovor s najpopularnijim političarem u Hrvatskoj: Moji birači su nitko i ništa!!!

Najnovije istraživanje javnog mnijenja Cro Demoskop po prvi puta izbacilo je na čelno mjesto top liste najpopularnijih političara u Hrvatskoj jedno novo i nepoznato ime. Riječ je o političaru po imenu “Nitko”, vrlo samozatajnom neovisnom i nestranačkom kandidatu do sada nepoznatog biračkog tijela. O njemu nema dostupnih podataka, te smo se morali poslužiti trikom da bismo do njega uopće došli. Budući da nas je sve to na prvu loptu zaintrigiralo, odlučili smo porazgovarati s ovom kontroverznom novom zvijezdom na domaćem političkom nebu.

* Gospodine ili druže Nitko, za početak recite nam par riječi o sebi i kako ste se uspjeli izboriti za ovu prestižnu poziciju u hrvatskoj politici.

Drug ili gospodin, meni je to svejedno. Prihvaćam sve opcije. Možete me titulirati i s NN. O meni se nema puno toga za reći. Rodio sam se Nigdje i završio Nikakvu osnovnu i srednju školu u rodnom mjestu, te sam nakon što se nisam uspio upisati na željeni fakultet u Hrvatskoj, krenuo na Sveučilište u Mostaru, gdje sam s uspjehom ispunio sve propisane obaveze i dobio tzv. ‘Vasinu’ diplomu. Kako sam se izborio za ovu poziciju? Nikako. Nisam radio ništa. Takorekući sama mi je pala u krilo, zahvaljujući praktično ničemu.

* Da, da, zanimljivo… Nije nam jasno pripadate li točno lijevom, liberalnom ili konzervativnom spektru politike. Koga vi zapravo zastupate? Tko su vam birači?

Najlakše bi bilo reći da nisu nitko i ništa. Barem u ovom društvu. Nitko ih ništa ne pita i za ništa nisu odgovorni. Nemaju praktično ništa. Nisu nigdje. Kako to da ih toliko ima? Pa gledajte, koliko god se taj broj smanjuje iseljavanjem u Irsku, Njemačku i druge zemlje, stalno dolaze novi i novi birači koji malo pomalo ostaju bez igdje ičega i postaju nitko i ništa u ovoj zemlji. Mogu reći da mi je biračko tijelo prilično stabilno i da se uredno popunjava. Je li to ljevica, desnica ili centar bilo bi teško točno definirati, jer se ne radi o klasičnoj političkoj opciji. Možda bi bilo najtočnije reći da su to oni ‘na dnu’, naspram onih koji su gore ili pri vrhu i koji glasaju za tradicionalne stranke. Na neki način možda je to ipak ljevica, ali neka kuhana, kao ona žaba koju su kuhali pa više nije mogla iskočiti iz lonca za kuhanje. A tu je onda s druge strane i Pepe the Frog, jedan sasvim desni lik. Ima nešto i liberala koji su zbunjeni mnoštvom liberalnih strančica pa prelaze u moje redove.

* Dobro, ali recite nam mislite li se više angažirati na lokalnoj ili državnoj razini? Koje politike zagovarate? Imate li stav o imigrantima, komunistima, Trgu maršala Tita i drugim gorućim problemima koji muče ovo društvo.

Ne, nemam nikakav stav o tome. Ne muči me nimalo to što ste sada spomenuli. Namjeravam se angažirati Nigdje, dakle na lokalnoj razini svojeg rodnog mjesta, no težim naše uspješne politike koje, kao što vidimo, preferira veliki broj birača, proširiti i na razinu cijele države. Neki bi rekli da sam u p… m…-oj i nemam se nikakvu namjeru pomaknuti od tamo, jer to ustvari nije ni moguće. Zalažem se za prava nerođenih da ostanu što duže u utrobi i ne vide što se ovdje događa. Politika koju zagovaram u tom smislu je politika mirne neaktivne neegzistencije. Odumiranje. To mi se čini najsmislenijom opcijom za moje birače u ovom trenutku, ukoliko nemaju namjeru otići nekamo odavde.

* Možete li nam nešto reći o svojem privatnom životu? Gdje se oblačite?

Najviše volim nositi NIKE odjevne predmete, ali molim da se ovo ne shvati kao nikakva reklama, dapače. Ne vjerujem da bi ijedan brend profitirao od činjenice da ga nosi Nitko. Također bih im rado promijenio slogan, tako da umjesto “Just do it” bude “Just don’t”. Neženja sam. Imam nešto nerođene djece. Vjerujem u Ništa, ali nisam agnostik. To ipak ne.

* I za kraj, gospodine Nitko, što biste poručili svojim biračima, na koji način da vam se obrate i kako da promiču vašu politiku.

Neka nastave i dalje njegovati moj kult ličnosti, ne tražim štafetu ili nešto slično, ali neka ostanu vjerni ničemu i ne vjeruju Nikome, uključujući prema tome i mene. Za aktivističke potrebe preporučam pjevanje pjesme “Druže Nitko mi ti se kunemo” i obavezan pozdrav “Za Nigdje i Nikoga – Spremni”.

* Hvala vam, gospodine ili druže Nitko, na ovom sadržajnom razgovoru.

Nema na čemu.

Jan Klasinc

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame