Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA TOP VIJEST

QOTSA: Villains – kako su stoner rockeri napravili super plesnu i funky ploču

QOTSA su jedni od današnjih najfinijih rock bendova, među onima koji umjetnički ne stare već samo sazrijevaju.

Njihov put uzbuđuje i budi, provodi kroz najnepristupačnije pustinje Amerike oduševljavajući glazbenim krajobrazom. Iako su mnogi albumi klasici, eksperimentacija je producirala i nekoliko manjih razočaranja, niti jedan toliko značajan da umanji ostavštinu ali dovoljno zanimljiv da produbi interes i poštovanje.

Ovog je puta promjena smjera te istraživanje dovedeno na novu razinu, na neistražen teritorij koji je mogao dovesti bend do kritične točke. Queensi su napravili dance ploču, na iznenađenje i inicijalno razočaranje fanova. S Mark Ronsonom na produkciji, Villains je istinski blues dance rock album s prepoznatljivim stoner rock gitarama i agresivnim temperamentom. Ovakav rad nadograđuje postojeću diskografiju pomoću zaraznih melodija i bolesno dobrog groovea te odlično balansira filozofije umjetnika s druge strane spektra. Homme i Ronson su prethodno kolaborirali na singlu Lady Gage, ‘Perfect Illusion’, no tek ovdje konkretno zadovoljavaju slušatelja.

Pjesme su često iznimno guste i klaustrofobične, karakterizirane animalističkim gitarama, često trivijalne dok nekako uspijevaju ostati svježe i poletne. Ono što ponekad ne funkcionira jest simplističnost produkcije u kombinaciji s neinspiriranim pisanjem, što oduzima od glatkog toka te ponekad dovodi rad to trenutka samourušavanja. Usprkos tome, album je izuzetno zabavan i pun iznenađenja. Nedostaci mu često rade u korist, a namjera razbijanja status quoa je samo dodatna pohvala. (Domagoj Jurić)

+ Feet Don’t Fail Me, The Way You Used to Do, Fortress

– Hideaway

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame