Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA showbiz

TV Cigla: InkogNITKO

Finale treće sezone „Twin Peaks“ koju su genijalno, nakon 26 godina uprizorili David Lynch i Mark Frost, medijski su zasjenila domaća događanja, idiotarije koje nikako da stanu. Ultraeksperimentalna osma (od 18) epizoda treće sezone ući će u anale serijske produkcije, a Lynch si je ovime dodatno osigurao besmrtnost. Naravno, kao ni prve dvije sezone, ni ova nije za masovnu publiku, neki su možda i uživali u prvoj, manje u drugoj sezoni, a treća je za okorjele fanove, kritičare (ne sve) i nikako za one koji se po prvi put sreću sa poetikom Lyncha i ekipe. Unatoč trajanju repriza na HTV-u i čekanju jesenske sheme još tjedan dana (ili će možda ispast zimska?) najviše me veseli osobno repriziranje TP-a i traženje novih značenja kadrova, slika, zvukova, snova, sad kad je cjelina prvi put pred okom i drugim osjetilima. Sa slušalicama na ušima, po preporuci majstora!

Ne, nismo još došli k s sebi, domaće bljezgarije se nastavljaju, nesmiljeno, teško je opet sve pobrojati, a kamoli komentirati. Osoba tjedna svakako je Zoran Šprajc koji je u „RTL Direkt“ najprije genijalno „intervjuirao“ najpopularnijeg političara u Hrvatskoj (prema anketi i tim kategorijama), a to je „Nitko“, a potom još bolje prokomentirao skidanje „one ploče“ u Jasenovcu (sramotno premještene – u Novsku, što nekima znači i legalizaciju ustaškog pozdrava) uz snimke onog „Hitlera iz našeg sokaka“ (ne želim mu davati na važnosti da mu ovdje prenosim ime), koji nas je i osramotio u svijetu jer su njegove brčine postale viralne. Na jubitou se da naći snimka (iako je skidaju) pod nazivom “Pavelić je bio tetkica koja je izdala Ustaše!” Neki, obučeni u crno (ne zbog glazbe), rekli bi: „Ne cveta cveće u naše preduzeće?“

Predsjednica je sama sebi skočila u usta, prije par dana rekla je da je ZDS stari hrvatski pozdrav, da bi friško okrenula ploču i izjavila – da je neprimjeren. Neprimjereno je i da jedan biskup (Košić) recitira na koncertu „Tupsona“ – kao da sad će svi nagrnut na učenje latinskog? A da im svima, kao što je legendarni Ljubiša rekao (iako to obično „govori“ šmajserom) nacistu u filmu „Valter brani Sarajevo“  (R.I.P. i slava majstoru!) javno kažemo: „Jedi govna!?“ (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:

Twin Peaks (SHOWTIME)
RTL Direkt (RTL)
Kulturni kolodvor (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame