Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports

Jones Jones dopingiran: Kraj karijere jednog od najboljih boraca svih vremena?

Tjednima su se nakon prve vijesti da je Jon Jones, prvak poluteške kategorije UFC-a u mješovitim borilačkim vještinama, čekalo rezultate nalaza takvozvanog B samplea, drugog uzorka koji potvrđuje ili diskvalificira prve nalaze. To mu nije bilo prvi puta, podsjetimo, u prvom padu na doping testu je bio pozitivan na Letrozol, što mu je donijelo suspenziju od godine dana. Najnoviji pad se veže za korištenje nedozvoljenog oralnog steroida Turinabola (koji se otkriva samo testovima urina jer ga se ne može otkriti pomoću testa krvi). Iako je bio brižno i puno testiran na testovima s uzetih uzoraka krvi prije revanša Cormierom (UFC-214), Jones je pao na testu dan prije nastupa kada mu je testiran uzorak mokraće.

Stigla je vijest da je i uzorak “B”, koji je uzet istog dana kao i prvotni pozitivni uzorak “A”, bio pozitivan. “Uzorak B mr. Jonesa je potvrdio sve ono što je pokazao i uzorak A”, naveli su u priopćenju. U prijevodu to bi moglo značiti kraj jedne impresivne borilačke karijere jer je suočen s novom suspenzijom u potencijalnom trajanju od četiri godine.

Slijedi pravna strana procesa USADA komisije, UFC kooperanata na području borbe protiv dopinga, a prvo je saslušanje ispred Atletske Komisije Kalifornije zakazano je za 17. listopada, u LA-u.

Njegov najveći oponent Daniel Cormier, čovjek kojeg je Jon Jones dva puta pobijedio na steroidima, komentirao je razvoj situacije. Najvjerojatnije se opet pojas prvaka poluteške kategorije vraća Danielu Cormieru, a njihov zadnji meč se proglašava – no contest (bez pobjednika).

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame