inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Projektili opet ispaljeni: Dobro, oće li više bit tog rata?

Napetosti na liniji dvoju Koreja a ponajviše Sjeverna Koreja i ostatak svijeta ne jenjavaju.

Južna Koreja pozvala je na hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jer su sjevernokorejci objavili kako planiraju nuklearnim oružjem “potopiti” Japan i svesti Sjedinjene Države “na pepeo i mrak”. Razlog: odnosne dvije zemlje su podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

Njihov antipatični čovječuljak iz Pjongjanga Kim Jong-un, vođa Sjeverne Koreje; vrhovni zapovjednik Korejske narodne vojske i predsjednik Centralnog komiteta Radničke partije, svakim novim potezom prijeti nuklearnim ratom. Nakon stalnih koškanja sa susjedima i Japanom, pa s perikama iz Sjedinjenih Američkih Država, u petak ujutro ispalili su neidentificirani balistički projektil preko otoka Hokaido i pao u more oko 2000 kilometara od otočja, objavili su japanska vlada i južnokorejska vojska. Prema navodima BBC-a, novi projektil Sjeverne Koreje preletio je oko 3700 km dosegnuvši visinu od 770 km, bitno više od projektila lansiranog 29. 08. preko Japana, koji je preletio oko 2700 km i dosegao visinu od oko 550 km.

Južnokorejska vojska odmah je kao reakciju lansirala vlastiti projektil koji je pao u teritorijalne vode Južne Koreje. Japanci su odmah dali znati svijetu kako planiraju poduzeti sve mjere radi zaštite sigurnosti japanskog naroda, te da će dati adekvatan odgovor u kontaktu sa SAD-om i Južnom Korejom.

Čekaju se Trump i Putin da dogovore koliko je daleko crvena dugmad od stiskanja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame